29-Nisan-2024 03:34:47

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
DERİCİLERE 1 MİLYON TL’LİK İLAÇ YOLDA!

DERİCİLERE 1 MİLYON TL’LİK İLAÇ YOLDA!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber ziyaret eden Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, dericilerin Deri OSB’ye taşınmaları sürecinde kullanmaları için KOSGEB ve Kalkınma Bankası ile 1 milyon TL’lik desteğin sağlanması görüşmelerinin devam ettiğini, taşıma sürecinde ihtiyaç duyulan bu kaynağın sağlanması için Başkan Hisarcıklıoğlu’nun desteğini istedi.

Kaşka ayrıca, deri ve kemer alanında Gerede’de yaygın bir üretim olduğunu belirterek, atıl durumdaki makinelerin de devreye sokularak deriden mamul ürün çeşitliliğini artırmak adına üç firmayla çanta ve cüzdan imalatına da başlandığı bilgisini verdi.

Gerede ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odalarının Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, gerçekleştirilen başkent temasları kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Gerede TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bolu TSO Başkan ve yönetiminin yer aldığı ziyarette bir çok önemli konu Hisarcıklıoğlu’na iletildi.

Ankara’da yürüttükleri temaslar kapsamında kendisini de bir Bolulu olarak gördükleri genel başkanlarını ziyarete geldiklerini ifade eden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, MARKA’nın güdümlü proje desteğiyle hayata geçirmeye hazırlandıkları geçici depolama tesisi konulu proje hakkında Başkan Hisarcıklıoğlu’na bilgiler aktararak, 3,5 milyon TL hibe alınacak bu projenin, MARKA tarafından bir projeye sağlanan en büyük mali desteği aldığını ifade etti. Ateş, Gerede TSO ve Bolu OSB’nin de ortaklığıyla hayata geçirilen söz konusu projenin, Türkiye’de bu anlamda bir TSO tarafından yürütülen örnek ve ilk güdümlü proje olacağının altını çizdi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka ise Gerede olarak 5 adet sorun belirlediklerini dile getirdi. Kaşka, girişimciliğin geliştirilmesi ve KOBİ’lerin kurumsallaşması yönünde Oda olarak yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Hisarcıklıoğlu’na bilgiler verdi. 2016’da deri sanayinin OSB’ye geçiş sürecinin başlayacağını hatırlatan Kaşka, KOSGEB ve Kalkınma Bankası ile bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini, taşıma sürecinde ihtiyaç duyulan 1 milyon TL’lik desteğin sağlanması için Başkan Hisarcıklıoğlu’nun desteğini istedi. Deri ve kemer alanında Gerede’de yaygın bir üretim olduğunu kaydeden Kaşka, atıl durumdaki makinelerin de devreye sokularak deriden mamul ürün çeşitliliğini artırmak adına üç firmayla çanta ve cüzdan imalatına da başlandığı bilgisini verdi. Kaşka ayrıca Beşiktaş Spor Kulübü ile yürütülen tesis çalışması, Gerede TSO konferans salonu ve Gerede’de özel üniversite ile ilgili girişimlerini de anlattı.

Sürekli temas kurun!

Bolu iş dünyasını bir arada karşılamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bolu’nun ekonomisi, gelişmesi ve kalkınması sürecinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin her zaman çok daha önemli sonuçlar vereceğini söyleyerek şunları kaydetti: “Bolu ülkemiz ve sizler açısından büyük bir şans. Allah bize Bolu olarak müthiş bir coğrafya vermiş. Tüm Türkiye’yi gezen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, böyle bir coğrafya hiçbir yerde yok. İnsan yapısı, insanların karakteri, herşeyiyle dört dörtlük bir şehir. Her tarafından bereket fışkırıyor. Tek sıkıntımız, bunu zenginliğe dönüştürememiş olmamız. Sadece bireysel açıdan düşünmeden, bu ülkeye borcumuz olduğunu düşünerek hareket etmemiz lazım. Bir araya gelerek, birlikte çalışma kültürünü kazanmamız lazım. Bu olmazsa olmazımızdır. Birbirimizle sırt sırta vermek zorundayız. Bolu, Ankara ve İstanbul arasında kalmış deniyor. Tam tersine, iki taraftan da güç almalıyız. En büyük avantajımız, milletvekillerimizi ve iki Bakan Yardımcımızı iyi motive etmemiz lazım. Ziyaretlere bile bu kadar bir arada ve kalabalık gelmeniz bile önemlidir. Ama burada bırakmadan, sürekli onlarla dirsek temasında bulunmamız lazım. Her talebimizi projelendirerek sunarsak, daha sonuç odaklı hareket etmiş oluruz. Önce düşüncemize ilişkin projemizi oluşturacağız, sonra talep edip takibini yapacağız. Ticaret ve Sanayi Odalarının en büyük özelliği ve avantajı, bölgelerindeki kanaat önderleri oluşudur. Talebi yerelden, tüm tarafların katılımıyla birlikte alarak geneldeki tabana oturtarak izlememiz lazım. O zaman yapılan her çalışma Bolu’nun, Gerede’nin çalışması, her proje kişilerin değil, Bolu’nun, Gerede’nin projesi olur. Bunda öncülük edecek olan da Ticaret ve Sanayi Odalarımız olmalıdır.”

Teşvik sistemi!

Yatırım teşvikleri hususuna da değinen Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in teşvik sistemini belirleyen teşkilatın başında oluşunun önemine değinerek, “Konuyu sadece Fatih Metin’e bırakmadan, iktidarıyla, muhalefetiyle tüm milletvekillerimizle birlikte bu konunun üzerine birlikte eğilmemiz lazım.”dedi.

UMEM projesinden bahseden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UMEM kapsamında kursiyerlerin 3 ayı teorik, 3 ayı da işyerinde uygulamalı gerçekleştirilen eğitimleri tamamladıktan sonra işverenler için önemli avantajlar sağlandığını hatırlatarak, kişilerin istihdam edilmesi halinde 4,5 yıla kadar işveren prim yükünün devlet tarafından karşılandığını ve kursiyerlere eğitim süresince verilen cep harçlığının da günlük 50 TL’ye yükseltildiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, UMEM projesinden reel sektörün etkin biçimde istifade edebilmesi ve avantajlarından yararlanması için tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hız verilmesinin yararlı olacağını bildirdi.

Katılımcılar da kendi faaliyet alanları ve gündemleri ile ilgili hususlarda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bilgiler vererek taleplerini aktardı.

Cevap bırakın