27-Nisan-2024 14:04:03

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
NE GÜNLERE KALDIK!

NE GÜNLERE KALDIK!

Bir seçim bitti, diğer seçimin telaşesi başladı. İnsanlar nasıl bir ruh haline girdiyse artık yerel seçimlerde mantığımın almadığı isimleri ortaya atar oldular. Bir yerde çayımı yudumlarken kulak misafiri olduğum bir vatandaş çıktı dedi ki; “AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Daldallıymış” Söylenenleri ağzım bir karış havada şaşkınlıkla dinledim.

Zatalilerini uzunca yıllardır görmediğimiz, adını sanını unuttuğumuz Durmuş Ali Daldallı AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olacakmış. Vay be ‘koca AK Parti ne günlere kaldı’ diye düşünmedim değil. Hakikaten ne günlere kaldık!

Belediyeyi hediye edersiniz!

AK Parti, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile yola devam etmeli. Devam eden projelerin içinden bu adamdan başkası çıkamaz. Bunu Gerede’nin menfaati için yazıyorum. Sakın Genel Seçim ile yereli birbirine karıştırmayın. Bu halk sandıkta yıkar, sonrasında eyvah etmenin hiç kimseye faydası olmaz. Çıkarın yazdıklarımı; bu satırlarda hiçbir zaman kimseyi yanıltmadım. Aşağı yukarı ne yazdıysam çıktı. Kahin falan da değilim, bu yazdıklarım halkın dilidir. Öyle ‘benim adayım bu oy vereceksiniz’ diye halkın isteğine karşı durursanız Belediyeyi hediye edersiniz.

At gözlüğünü çıkarın, bu adam çalışkan adam. Bu tabirim yanlış anlaşılmasın, böylesine bir amaleyi bu memleket bir daha bulamaz. Korkusuzca büyük projelere, hem de 25 bin merkez nüfuslu bir ilçede tek tek imza atıyor bu adam. Tek tek ne söz verdiyse yapıyor. Pişmanlık fayda etmez, giden de geri gelmez. İnanın ararız…

ERDOĞAN’A KİM OY VERMEDİ?

Bir seçim geldi geçti. Milletvekilliği seçiminde AK Parti, MHP, YRP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı Bolu’dan 140.127 Oy aldı. Kafamı kurcalayan hususlar var.  Bu bir ittifak öyle değil mi? Hani sahaya çıkıyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilebilmesi için ittifakın bir gerekliliği olarak Erdoğan’a ve adayınıza oy istiyorsunuz. Şimdi kimse inkar da etmesin Erdoğan’ın sayesinde özellikle Bolu’da güzel oylar alıyorsunuz. Yani şöyle anlatayım; bir adayı halk beğenmedi, halk için bir alternatif oluyorsunuz öyle değil mi?

Milletvekilliği seçiminde AK Parti yurt dışı oylarıyla Bolu’da 80.725 oy almış gözüküyor. Yine ittifakın diğer adayı MHP 50.726 Oy alırken, YRP 7.027 Oy, BBP ise 1.649 Oy almış. Tüm bu oyları topladığımızda 140.127 oy verildiği ortaya çıkıyor.

11 bin 176 fire!

Şimdi burada Milletvekili seçimlerinde AK Parti’ye oy verenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermeyeceğini açıkçası pek düşünemiyorum. 100’ü geçmez diye tahmin ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bolu’dan ilk turda 128.951 oy alırken, 2. Turda 133.670 oy aldı. Yani Milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakının milletvekili adaylarına oy verenlerin 11 bin 176’sı Erdoğan’a ilk turda oy vermemiş. 2. turda ise 6 bin 457 fire verilmiş gözüküyor.

2.000 anlaşılır, hadi 3.000 fire de anlaşılsın. Bu nasıl iştir ki 11 bin 176 kişi oy vermesin. Bolu’ya bağlı çoğu ilçenin nüfusundan büyük. Bu iyi bir görüntü değil. Yukarıdaki birlikteliğin ve ittifakın aşağıya yansımadığını gösteriyor. Ne yazık ki bir çok ilde aynı senaryo maalesef mevcut. Çok acayip durumlar bunlar, uzun uzun değerlendirmesi gerekilen, yarar/zararların iyi okunması gereken mevzular bunlar. Seçim bitti, işte bunlar kaldı.

GEREDELİ DANIŞMAN KİM OLDU?

Ha bir de unutmadan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün Geredeli resmi danışmanı kim oldu? Seçimden önce ‘resmi danışmanım Geredeli olacak’ diyordu. Kamuoyuna duyururlarsa memnun oluruz. İnsanların Ankara’ya gitmeden Gerede’de meramını anlatabileceği birinin olması güzel şey.

Cevap bırakın