27-Nisan-2024 11:08:43

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“SIKINTI YOK!”

“SIKINTI YOK!”

Son günlerde, yıkım çalışmaları neredeyse tamamlanan Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili “yapılması imkansız” iddiaları ortalığı karıştırdı.

08 Mayıs’ta gerçekleşen ihalenin Toplu Konut İdaresi tarafından iptal edilmesi sonrası yıkılan binaların akıbeti de merak edildi.

TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ile gerçekleştirilen görüşmenin ayrıntılarını Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yenigün Bayram Özel sayısında paylaşırken, ihalenin neden iptal edildiğini ve yeni ihalenin hangi ayda yapılacağını da açıkladı.  

Yıkım çalışmaları neredeyse tamamlanan Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 08 Mayıs’ta gerçekleşen ihalesini Toplu Konut İdaresi’nin iptal etmesi Gerede’de ortalığı karıştırdı. Evleri yıkılan vatandaşlar, ne olup bittiğini öğrenmeye çalışırken AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çongar, Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ile görüştü.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin akıbeti noktasında yapılan görüşmede Gerede’deki durumun aciliyeti ve yaşanan tüm problem TOKİ Başkan Yardımcısına anlatıldı.

MÜTEAHHİT FİRMALAR DEPREM BÖLGESİNDE

Yapılan görüşmede, 08 Mayıs’ta gerçekleştirilen ihalenin neden iptal edildiği ortaya çıktı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesine 1 firmanın katılım sağladığını belirterek, “Müteahhit firmaların Yüzde 80’i deprem bölgelerinde çalışma yürütüyor. Bu nedenle tek firma bizim Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalemize katıldı. Verilen teklifin maliyet ortalamasının çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi. Ayrıca ihalede gerekli rekabet ortamı da oluşmadı”dedi.

YENİ İHALE TEMMUZ’DA

Fiyat güncellemesi yapılarak projede yeniden yapım ihalesine çıkılacağını belirten Allar, “10 Temmuz’da fiyat güncellemesi yapılarak TOKİ yeniden ihaleye çıkacak. Tarih konusunda bu bilgi bize verildi ancak Temmuz ayının diğer günlerinde de ihale tarihi açıklanabilir.”dedi.

KÜÇÜK BİR GECİKME

Projenin onayladığını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını sözlerinin devamında ifade eden Allar, “Gecikmenin sebebi belirttiğim gibi, Kahramanmaraş merkezli depremde müteahhit firmaların binaların yapımını devam ettirmesi. İnşaat işçilerinin büyük bölümü de bu bölgelerde. Bu nedenle küçük bir gecikme yaşandı. Vatandaşlarımız rahat olsun, olumsuz bir durum yok.”ifadesini kullandı.

DURUM BUNDAN İBARET

Proje ile ilgili “yapılması imkansız” iddiaları ile ilgili de konuşan Allar, “Proje onaylandı, biz yıkımı gerçekleştirdik. Projede hiçbir eksiklik yok, nasıl olur da böyle yalan yanlış ifadeler ortaya atıyorlar anlayamıyorum. Biz, ne olursa olsun kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bizim haricimizde yalan yanlış bilgilere kimse tamah etmesin. Ben bütün ayrıntıları anlattım, durum bundan ibaret. Yapılması imkansız gibi söylemler tamamen yalan ve bilgisizce ortaya atılan iddialar ”diye konuştu.

Cevap bırakın