27-Nisan-2024 11:39:52

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
ARTIK TÜM OKULLAR “ZORUNLU”

ARTIK TÜM OKULLAR “ZORUNLU”

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, ilçemize yaptığı büyük hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, ilçedeki tüm okulları zorunlu hizmet bölgesi kapsamına aldırdı. 

Geçtiğimiz yıl Fen Lisesi’nin ardından 5 okulu daha zorunlu hizmet kapsamına aldıran Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşme sonrası özellikle zorunlu hizmet konusuna değindiklerini ifade etmişti. Tüm okulların zorunlu hizmet kapsamına alınması eğitimde kalitenin yükselmesini ve öğretmen açığının kapanmasını sağlayacak. Gerede’de görev yapan öğretmenler de doğu görevi yapmış sayılacaklar.

İlçedeki tüm okulların zorunlu hizmet kapsamına alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, “İlçemizde öğretmenlerin sürekli tayin olmaları nedeniyle oluşan boşluk en büyük önemi verdiğimiz eğitimde büyük sıkıntıya sebep oluyordu. Bu açığı ücretli öğretmenlerimizle gideriyorduk. Bu okullarımızın zorunlu hizmet bölgesine alınması noktasında Milli Eğitim Bakanımız ile görüşmelerde bulunduk. Yeni kurulan Fen Lisemiz ile birlikte 5 okulumuzu daha önce zorunlu hizmet bölgesine aldırmayı başardık. Yeni gelişmelerle birlikte artık ilçemizdeki tüm okullarımızı zorunlu hizmet bölgesi ilan ettirdik. Uğraşını verdiğimiz bu çalışma ile zorunlu hizmet kapsamına alınan okullarımızda görev yapacak öğretmenlerimiz doğu görevi yapmış sayılacaklar. Bu da ilçemizdeki öğretmen açığını ve sürekli tayin gibi sebeplerden dolayı oluşan problemleri ortadan kaldırmış olacak. İlçemize hayırlı olsun.”dedi

Bu çalışmaların ilk semeresinin Şubat atamalarında kendisini göstermesi bekleniyor. Konu ile ilgili sosyal medyadan görüşlerini paylaşan vatandaşlar, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’ye teşekkür mesajı ilettiler.

Cevap bırakın