27-Nisan-2024 13:50:10

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
İHALE 24 GÜN SONRA…  

İHALE 24 GÜN SONRA…  

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yenigün’e verdiği özel röportajda daha önce iptal edilen Kentsel Dönüşüm Projesi yapım ihalesinin yeni tarihini açıkladı.

3-5 oy uğruna insanları galeyana getirmenin kimseye fayda getirmeyeceğini ve bu projeye elini değil gövdesini koyduğunu belirten Allar, “08 Mayıs’taki ihalenin iptal olmasından sonra bir grup insan ‘ihale en az 3 yıl ileri attı’ gibi söylemler içersine girdiler. Bu kişileri biz iyi biliyoruz. Her büyük projede sıkıntılar olur. 3-5 oy almak için insanları galeyana getirdiler. Ben bu projeye elimi değil gövdemi koydum. İhalenin iptalinden sonra hak sahiplerine; “gerekirse TOKİ’nin kapısında günlerce sabahlarım” dedim. Bunu vatandaşım için yaptım, çekinmem yaparım da. Hak sahipleri oturdukları evlerden bir süreliğine çıkarak büyük bir fedakarlıkla kiracı konumuna düşmüşler. Bir de utanmadan ‘3-5 yıl ihale falan yapılmaz’ diyerek ne yaygarası oluşturdunuz? Gerçekten soruyorum buna değdi mi?”dedi.

Başkan Allar’ın, “Biz, Gerede’yi büyütmeye, eserlerimizle övünmeye devam edeceğiz. 3-5 oy için insanları galeyana getiren siz ise hep en ufak bir sıkıntıda kedi görmüş fare gibi çırpınıp duracaksınız. Gerede için yapacağınız bir şey olmadığı gibi, söylediğinizi bırakın yapmayı hep bahaneleriniz olacak. Çünkü düşünceniz Gerede değil, koltuk! Ama ona da hiç oturamayacaksınız.” Sözleri de hayli dikkat çekti. 

Yeni ihale tarihi ve tüm detaylar haberin devamında…

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili son gelişmeyi bu özel haberde duyurdu.

08 Mayıs’ta yapılan ilk ihalenin iptal edilmesi sonrası kirada oturmak durumunda kalan mülk sahipleri, artan kiralar ve kiralık daire bulunamaması gibi sıkıntılar nedeniyle kara kara düşünmeye başlamıştı.

Bunun üzerine Ankara’ya acil bir çıkarma yapan Allar, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ile yaptığı görüşmede herhangi bir gecikmeye tahammülün olmadığını dile getirmişti.

“GEREKİRSE TOKİ’NİN KAPISINDA GÜNLERCE SABAHLARIM” 

Kentsel Dönüşüm Projesi’ne yıllarını veren ve proje önündeki tüm engelleri kaldırarak projeyi inşaat aşamasına getiren Allar, ilk ihalenin iptal edilmesi sonrası kendisini arayan hak sahiplerini, “gerekirse TOKİ’nin kapısında günlerce sabahlarım” diyerek rahatlatmıştı.

BAŞKAN MÜJDEYİ PAYLAŞTI VE İHALE TARİHİNİ DUYURDU

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, TOKİ ile yapılan girişimlerin ardından nihai sonuca ulaştıklarını belirterek, “Bir süre önce iptal edilen Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizin yeni ihale tarihinin netleştiği müjdesini paylaşmak istiyorum. Kentsel Dönüşüm Projemizin yeni inşaat yapım ihalesi 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat: 14.00’de gerçekleşecek. Toplu Konut İdaresi’nde yapılacak ihalede 236 adet konut, 154 adet dükkân, 34 adet ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihale edilecek.”dedi.

“3-5 OY ALMAK İÇİN İNSANLARI GALEYANA GETİRDİLER”

3-5 oy uğruna insanları galeyana getirmenin kimseye fayda getirmeyeceğini ve bu projeye elini değil gövdesini koyduğunu belirten Allar, “08 Mayıs’taki ihalenin iptal olmasından sonra bir grup insan ‘ihale en az 3 yıl ileri attı’ gibi söylemler içersine girdiler. Bu kişileri biz iyi biliyoruz. Her büyük projede sıkıntılar olur. 3-5 oy almak için insanları galeyana getirdiler. Ben bu projeye elimi değil gövdemi koydum. İhalenin iptalinden sonra hak sahiplerine; “gerekirse TOKİ’nin kapısında günlerce sabahlarım” dedim. Bunu vatandaşım için yaptım, çekinmem yaparım da. Hak sahipleri oturdukları evlerden bir süreliğine çıkarak büyük bir fedakarlıkla kiracı konuma düşmüşler. Bir de utanmadan ‘3-5 yıl ihale falan yapılmaz’ diyerek ne yaygarası oluşturdunuz? Gerçekten soruyorum buna değdi mi?”dedi.

BAŞKANDAN YAYGARA YAPANLARA TAVSİYE

Belediye Başkanı Allar, sözlerinin sonunda şunları söyledi; “3-5 oy uğruna yaygara yapanlara tavsiyem şu; insanlara bunlarla gitmeyin! Varsa yapacaklarınızla gidin. Büyük projeleriniz olsun, ucuz siyaset size bir şey getirmez, bu memlekete de bir gram fayda getirmez. Biz bu memlekette çok büyük işlere imza attık ve atmaya devam da edeceğiz. İnşallah bu yıl Demirciler Mahallesi’nde temellerin atıldığına da şahit olacağız. Gerkonsan sıkıntısını çözen, Tabakhaneyi taşıyan, devasa projelere imza atan biz, bu projenin de üstesinden geliriz. Çünkü bu memleketin insanı her güzel şeyi hak ediyor. Biz, Gerede’yi büyütmeye, eserlerimizle övünmeye devam edeceğiz. 3-5 oy için insanları galeyana getiren siz ise hep en ufak bir sıkıntıda fare görmüş kedi gibi çırpınıp duracaksınız. Gerede için yapacağınız bir şey olmadığı gibi, söylediğinizi bırakın yapmayı hep bahaneleriniz olacak. Çünkü düşünceniz Gerede değil, koltuk! Ama ona da hiç oturamayacaksınız.”

Cevap bırakın