27-Nisan-2024 13:09:53

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BİNALARDAN ÇIKAN DEMİRLER “BU BİNALARI BU KADARCIK DEMİR Mİ TUTTU?”DEDİRTTİ

BİNALARDAN ÇIKAN DEMİRLER “BU BİNALARI BU KADARCIK DEMİR Mİ TUTTU?”DEDİRTTİ

Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tahliye edilen binaların yıkımı devam ediyor. Yıkım esnasında 2002 yılından önce yapılan yapıların çürüklüğü dikkat çekti. 2002 yılından önce yapılan bir binanın yıkılırken hemen bitişiğindeki binanın kolonunun patlaması çürük binaların insanlara nasıl mezar olacağını ortaya koydu.

1. derece deprem bölgesinde yer alan Gerede’de bugüne kadar yapılacak en büyük proje olma özelliği taşıyan Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde binaların tahliye işlemleri ve yıkım işlemleri devam ediyor. Yıkım çalışmaları devam ederken binalarda kullanılan çimento kaliteleri ile demir miktarları “benim evim sağlam” ve “bu binaya atılan demir, beton yeni binalara atılmadı” iddiasında bulunanların ne kadar yanıldıklarını ortaya koydu. Binalardan çıkan demirler de “bu binaları bu kadarcık demir mi tuttu?”dedirtti. Yine kepçelerin kolonlara dokunmasıyla tuzla buz olan binalar, Demirciler Mahallesi’ndeki yapıların Yüzde 90’ının 6 şiddetindeki bir depreme dayanamayıp yıkılacağını da ortaya koydu.

KOLONU PATLADI

Geçtiğimiz günlerde 2002 yılından önce yapılan binalardan biri yıkılırken hemen bitişiğindeki binanın kolonu patladı. Yana yatan bina korku dolu anlara sebep oldu. Nereye yatacağı belli olmayan binanın yıkımı kolonu patladığı için üst katlardan dikkatlice yapıldı. Yandaki binanın yıkılmasına dahi dayanamayan çürük binaların insanlara nasıl mezar olacağı da böylece ortaya çıktı.

Cevap bırakın