28-Nisan-2024 02:20:00

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“4 aya hazır olsun”

“4 aya hazır olsun”

Arasta Projesi için geçtiğimiz hafta önemli gelişmeler yaşandı. Arasta’nın restorasyon projesi için harekete geçen Belediye Başkanı Mustafa Allar, Nisan ayında projeye startın verilmesi için inşaat öncesi tüm çalışmaların 4 aylık zaman diliminde bitirilmesi talimatını verdi. Projeye kaynak sağlanması için yine Ankara’ya hafta içinde çıkarma yapan Allar, burada Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve üst düzey bir çok isimle görüştü.

Önümüzdeki süreçte restorasyon projesine başlanmadan önce esnaflar haberdar edilerek mağduriyet yaşamamaları sağlanacak. Tarihi Kiliseli Tüccar Han başta olmak üzere tarihi tüm binalar yapılacak restorasyonla yenilenecek. Gerede’nin meşhur köy ekmeği, kızarmış kaz, keş ve bazlama gibi ürünlerin satışı Kiliseli Tüccar Han’da yapılacak ve bu alan kahvehane olmaktan çıkacak. İlçe turizmine önemli katkı sağlaması hedeflenen projenin tamamlanmasıyla beraber yok olmaya yüz tutan bakırcı esnafları da bu alanda mesleklerini icra edecekler.

1.5 Milyon TL!

Yine mülkiyeti Gerede Belediyesi’ne ait olan Kültür Sitesi’nin proje kapsamında yıkılarak yerine Arasta’ya uygun bir proje inşa edilmesi planlanıyor. Belediye Başkanı Allar’ın Hamamönü örneğini verdiği projenin maliyetinin 1.5 Milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Cevap bırakın