08-Ekim-2024 10:58:22

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Dericiler ilk kez kabuğunu kırdı!

Dericiler ilk kez kabuğunu kırdı!

Ortakları arasında deri sanayinin önemli isimlerinin yer aldığı Gerede Jelatin A.Ş.’nin fabrika temeli cumartesi günü kesilen kurban ile atıldı. Dericiler, ilk kez kendi sektörleri dışında birleşerek gıda sektörüne yatırım yaptılar.   

Gerede Deri Sanayi’nin büyük isimlerinin birleşerek kurduğu Gerede Jelatin A.Ş. fabrikasının temel atma töreni cumartesi günü gerçekleşti. Törene; Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Jelatin A.Ş.’ye akademik destek veren Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu ve firmanın ortakları katıldı.

Dericiler, ilk kez kendi alanlarından farklı olarak gıda sektörüne bu proje ile yatırım yaptılar. Temel atma töreninde kurban kesilerek, dua edildi. Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan fabrikada helal jelatin üretimi yapılarak, üretilen jelatin tüm dünyaya ihraç edilecek.

“Müteşekkiriz”

Gerede Jelatin A.Ş. fabrikasının temel atma töreninde konuşan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede’nin son zamanlarda özellikle fabrikalaşma anlamında büyüdüğünü belirterek, bunun ilçe ekonomisine katkılarını yakın zamanda göreceklerini söyledi.

Allar, Gerede OSB’nin her geçen gün büyüdüğünü ve Gerkonsan’ı da Assan gibi dev bir firmanın satın aldığına vurgu yaparak, Gerede Jelatin A.Ş.’nin de istihdama büyük oranda katkı yapacağını, biraya gelerek fabrikayı kuran dericilere müteşekkir olduklarını ifade etti.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise helal jelatin üretiminin ülke ekonomisi için oldukça önemli olduğunu belirterek, bu projeye akademik anlamla desteklerini devam ettireceklerini kaydetti.

“Çok büyük kısmını hala ihraç ediyoruz”

Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka ise “Jelatin fabrikalarının maddi ve manevi yönleri var. Maddi yönü; Covid-19 sürecinde durmayan 2 sektör var. İlaç ve gıda sektörleri. Jelatin sektörü de gıda sektörüne hitap ettiği için burada dericiler bu fabrikayı kurmakla tekelleşmeyi engellediği gibi artık vizyon olarak da dünyanın bir çok ülkesine jelatin ihraç edecek. Jelatin gıda ve ilaç sektöründe kullanılan bir ürün. Manevi yönü ise; domuz değil, helal sığır jelatini üreteceğiz. Müslüman ve Yahudilerin en fazla hassas olduğu konu bugün bütün gıda maddelerinde olan jelatinin domuzdan üretilmemiş olması. Biz insanlara helal sığır jelatinini kullandırmış olacağız. Türkiye’de Yüzde 13 üretimi var, çok büyük kısmını hala ihraç ediyoruz. Biz bunu hem iç piyasada kullanabileceğimiz gibi dünyanın bir çok ülkesine de ihraç edeceğiz. Hem ülkemize, hem ilçemize ciddi anlamda döviz girdisi sağlanmış olacak.”dedi.

Cevap bırakın