04-Mayıs-2024 03:37:46

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
İŞTE YENİ MECLİS!

İŞTE YENİ MECLİS!

2024 yılı yerel seçimlerinden sonra Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Yeni mecliste AK Parti ile MHP arasında tam bir Cumhur İttifakı gerçekleşti. 4 üyesi bulunan BBP ise komisyon üyelerinin 5’e çıkarılması hariç tüm yapılan oylamalarda farklı kararlar aldı. BBP’li üyeler, 2023 yılı faaliyet raporuna da red oyu verdi. İlk meclisin ardından önümüzdeki dönemler için Belediye Meclisi’nde nasıl bir görünüm oluşacağı da böylece ortaya çıkmış oldu.
Meclis 1. Başkanvekili yapılan oylama sonucunda İsmail Çetin oldu. Meclis Katip Üyeleri: Hacer Ayenoğlu, İsmail Yiğit, Daimi Encümen Üyeleri ise İsmail Çetin ve Mesut Karadaşlı oldu. Meclis 2. Başkanvekili de oylama sonucu Yunus Demirses oldu.
Daha sonra İhtisas Komisyonlarının seçimine geçildi. Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın önerisiyle 3 olan komisyon üyeliklerinin 5’e çıkarılması oylamaya sunuldu. Oylama ile komisyonlar oybirliği ile 3’den 5’e çıkarıldı. Böylelikle tüm partiler komisyonlarda yer alma imkanına sahip oldular.

Gerede Belediye Meclisi’nde yapılan kapalı oylamaların ardından;
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri: Sefa Çubukçuoğlu (AK Parti), Hacer Ayenoğlu (AK Parti), Mesut Karadaşlı (AK Parti), Ekrem İpek (MHP), İbrahim Özcan (BBP)
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: İsmail Çetin (AK Parti), Hulusi Calayır (AK Parti), Sedat Zengin (AK Parti), Eşref Şenol Töngemen (MHP), Cafer Başer (BBP).
Arsa Satış Komisyonu Üyeleri: Yunus Demirses (AK Parti), İsmail Yiğit (AK Parti), Sefa Çubukçuoğlu (AK Parti), Sadık Nazlı (MHP), Salih Turçin (BBP).
Sosyal İşler Komisyonu Üyeleri: Yunus Demirses (AK Parti), Mesut Karadaşlı (AK Parti), İsmail Yiğit (AK Parti), Ekrem İpek (MHP), Cafer Başer (BBP).
Turizm ve Tanıtım Komisyonu Üyeleri: Hulusi Calayır (AK Parti), Hacer Ayenoğlu (AK Parti), Yunus Demirses (AK Parti), Sadık Nazlı (MHP), Emin Yalçın (BBP) isimlerinden oluştu.
GEREDE OSB’NİN YENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ İSMAİL ÇETİN OLDU
Komisyonlardan sonra Gerede Organize Sanayi Bölgesi Üye Seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda İsmail Çetin, Gerede OSB’nin yeni Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
Gerede OSB’den sonra Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi üye seçimine geçildi. Yapılan oylama ile Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Deri OSB’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Gerede Kaymakamının Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Deri OSB’de, Başkanvekilliği görevini ise Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 5 yıl boyunca yürütecek.
Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcilerinin seçiminden sonra Bolu Katı Atık Bertaraf Tesislerinin üye seçimine geçildi. Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın doğal üye olduğu BEKAB’a, 5 üye seçildi. İsmail Çetin, Mesut Karadaşlı, Yunus Demirses, Sadık Nazlı, Emin Yalçın yeni BEKAB üyeleri oldular.
Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Üyeliğine Hulusi Calayır, İpek Yolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği Üyeliğine Mesut Karadaşlı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyeliğine ise Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar seçildi.

BAŞKAN, İBRA İÇİN KOLTUĞU DEVRETTİ
Komisyonların seçiminden sonra 2023 yılı Denetim Raporu ile 2023 yılı Faaliyet Raporunun ibrazına geçildi. Yasa gereği, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Denetim ve Faaliyet Raporu ibrazında koltuğunu Meclis Başkanvekili İsmail Çetin’e devretti. Meclis, açık yapılan oylamada 2023 yılı Denetim ve Faaliyet Raporunu AK Parti ve MHP grubunun Evet oylarıyla ibra etti. BBP’li 4 üye hayır yönünde el kaldırdı.
2023 yılı Denetim ve Faaliyet Raporunun ibra edilmesinden sonra yeniden koltuğuna geçen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Belediyenin her yıl müfettişler ve Sayıştay tarafından her yıl denetlendiğini belirterek, 10 yıllık Belediye Başkanlığı sürecinde her müfettişin teftiş sonucunda teşekkür ederek belediyeden ayrıldığını ifade etti.

2024 yılı yerel seçimlerinden sonra Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Yeni mecliste AK Parti ile MHP arasında tam bir Cumhur İttifakı gerçekleşti. Dört üyesi bulunan Büyük Birlik Partisi ise komisyon üyelerinin beşe çıkarılması hariç tüm yapılan oylamalarda farklı kararlar aldı. Büyük Birlik Partili üyeler, 2023 yılı faaliyet raporuna da red oyu verdi. Komisyonların tamamı üç AK Parti, bir MHP, bir Büyük Birlik Partisi şeklinde oluştu.
Komisyonlardan sonra Gerede Organize Sanayi Bölgesi Üye Seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda İsmail Çetin, Gerede Organize Sanayi Bölgesinin yeni Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
Gerede Organize Sanayi Bölgesinden sonra Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi üye seçimine geçildi. Yapılan oylama ile Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Deri Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
Mecliste zaman zaman garip anlar da yaşandı.

Cevap bırakın