27-Nisan-2024 15:11:23

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
KÖPEKLER GEREDE’DE MİNİK ÇOCUĞU PARÇALADI

KÖPEKLER GEREDE’DE MİNİK ÇOCUĞU PARÇALADI

Geçen yıl sosyal medyada gündem olmasından sonra mama lobisinin radarında olan Gerede’de minik bir çocuğumuz daha köpeklerin saldırısına uğradı. Çocuğun bacağını parçalayan köpekler sokakta cirit atarken, mama lobisi yüzünden sayıları bini geçen köpeklere maalesef dokunulamıyor. Köpekler sırf bu lobi yüzünden insandan daha değerli hale gelmeye başladı. Devamlı üreyen ve ‘burada tabakhane var beslenir’ diyerek ilçeye bırakılan bu köpekleri kontrol altında tutmak da oldukça güç hale geldi.

Nemalanıyorlar!

Sokak köpeklerini yazamıyorsunuz, yazdırmıyorlar. Özellikle mama lobisi denilen bir yer var, bir grup var. Bunlar domine ediyorlar herkesi. Valisinden bakanına, siyasetçisinden belediye başkanına kadar. Herhangi bir zarar veren köpeğin öldürülmesinde ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Özellikle sosyal medyada, “Bu düzen böyle gidecek, herkes bu şekilde yaşayacak” meselesini dayatıyorlar. Neden? Çünkü buradan nemalanıyorlar.

3 yıla kadar bırakılan köpekler yüzünden sokağa çıkılamayacak  

Gerede’ye bırakılan köpekler yüzünden böyle devam ederse 3 yıl sonra sokağa çıkamayacak hale geleceğiz. Çünkü bırakılan köpekler takip altında olmadığı için kısırlaştırma işlemi yapılamıyor. Bu durumda köpekler devamlı ürüyor ve ilçede bugün binleri geçen sayıya ulaşarak tehdit haline geliyor.

En küçük girişimde ortalığı ateşe veriyorlar

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, bilindiği gibi geçtiğimiz ay Geçici Hayvan Bakımevi yapım işi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 2 Milyon TL hibe aldı. Gerede Belediyesi’nin bu konuda çok ciddi bir mücadelesi var. Ancak “yapımı tamamlandığında tüm donanımlara sahip olacak değil Gerede Belediyesi’nin yapımına başlayacağı bu barınak, 1000’in üzerinde sayıya ulaşan bu köpeklere Türkiye’deki hangi barınak bakabilir?” Sorusu akıllara geliyor. Köpekler insanlara zarar vermesine karşın Gerede Belediyesi, sosyal medyada üzerinde oluşan baskı nedeniyle köpeklere dokunamıyor. En ufak girişimde bir grup, “Gerede’de katliam var” diyerek ortalığı ateşe veriyor. Ancak görüldüğü gibi olan yavrularımıza oluyor. Dışarıdan ilçeye bırakılan köpeklerin devamlı üremesiyle ortaya böylesi korkunç bir manzara çıkıyor. Mama lobisi yüzünden çocuklar ve bayanlar sokakta gezemez oldular.  

Dinimiz zarar veren hayvanın öldürülmesini caiz buluyor   

İslam dininde bu konu ile ilgili çok açık ve net fetvalar bulunuyor. İnsana zarar veren hayvanın öldürülmesi dinimizce caiz görülüyor.

Cevap bırakın