28-Nisan-2024 02:25:06

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
SEÇİM 3 PARTİ ARASINDA GEÇECEK  

SEÇİM 3 PARTİ ARASINDA GEÇECEK  

İŞTE SİYASETTE SON DURUM!

Adayların yavaş yavaş sahneye inmeye başladığı yerel seçim öncesi AK Parti kanadında mevcut başkan Mustafa Allar isminin duyurulması için gün sayılıyor. MHP’de ise Mustafa Çiçek ismi açıklanmıştı. Yeniden Refah kanadında da beklenildiği gibi ilçe başkanı Veysel Ayeroğlu aday olarak sahaya inmeye hazırlanıyor. Bu partilerin dışında yerel seçim öncesi BBP’de büyük düşüş dikkat çekiyor. Bir önceki yerel seçimin sürprizi BBP’nin adını anan neredeyse kalmadı. Beklenildiği gibi seçim 3 parti arasında geçecek.

Partilerin Meclis Üyesi listeleri ile İl Genel Meclis Üyesi listeleri 20 Şubat’ta netlik kazanacak. Bu arada partilerin listeleri her geçen gün değişiyor ve listeler güncelleniyor.   

AK PARTİ’DE SON DURUM

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçim öncesi adaylar neredeyse netleşti. AK Parti teşkilatı artık mevcut başkan Mustafa Allar ile devam kararını beklemeye başladı. Temayül de dahil olmak üzere bugüne kadarki süreçte teşkilatın çok büyük çoğunluğu Allar’ın yeniden adaylığını istedi ve beklemeye başladı. Gerede adayı bu hafta netleşmiş olacak.

MHP’DE SON DURUM

MHP kanadında adayın belli olmasıyla birlikte meclis listesi için görüşmeler yapılmaya başlandı. MHP’de meclis listesinin ilk 4’üncü sırasına çok sayıda talibin olduğu konuşuluyor. İl Genel Meclisi içinse 1. sıranın mevcut İGM Üyesi Salih Acar’a verilmesine kesin gözüyle bakılırken, 2. Sırada ise Muhsin Karataş ismi ön planda.

RP’DE SON DURUM     

Yeniden Refah Partisi’nde MHP’de olduğu gibi ilçe başkanı Veysel Ayeroğlu Belediye Başkan Adayı oluyor. İlk kez yerel seçime girecek olan RP’de liste hazırlıkları devam ediyor.

BBP’DE BÜYÜK ÇÖKÜŞ!

2019 yerel seçimlerinde sürpriz bir oy alarak 2. Parti olan BBP’de büyük bir çöküş dikkat çekiyor. Büyük Birlik Partisi, çok büyük ihtimalle bu seçim aday ve liste çıkarmayacak gibi gözüküyor.

LİSTELER 20 ŞUBAT’TA!

Seçim öncesi şimdilerde en çok merak edilen konuların başında ise listeler geliyor. Partiler isimlere teklif götürmeye devam ederken, Meclis ve İl Genel Meclisi listelerinin de seçimin kaderine etki edeceği belirtiliyor. 15 Şubat tarihinde partilerin listelerinin netlik kazanması bekleniyor. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar seçim kurullarına bildirecek. Siyasi atmosfere göre, partilerin listelerinde 19 Şubat’a kadar zaman zaman değişimlerin olabileceği söyleniyor. Partilerin listeleri her geçen gün değişiyor, listeler güncelleniyor.

Adaylar sahaya inmeye başlarken, kahvehane toplantıları, seçim beyannameleri yakın zamanda partililer tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Eski seçimlere göre; her tarafta bayrak, pankartlar bu seçim olmayacak. Yine vatandaşların kafası bu sefer çok ağrımayacak çünkü seçim arabaları da artık dolaşıp kafa ağrıtmayacak. Adaylar birebir vatandaşın ayağına gidecek. Start resmen verildi, adaylar sahaya indi.

Cevap bırakın