29-Nisan-2024 08:13:14

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Artık esnaf değil sanayici oluyorlar

Artık esnaf değil sanayici oluyorlar

Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için sanayicilerin yer belirleme kuraları törenle çekildi. 127 parselin olduğu Deri İhtisas Sanayi Bölgesi’nde, tüm işler tamamlandığında 74 milyonluk bir yatırım yapılmış olacak. İstanbul’dan yabancı yatırımcıların da yer aldığı gözlenen törende taşınmanın ardından Gerede’nin Türkiye’nin deri üretim merkezi olacağı vurgulandı.

Sanayiciler taşıyacakları fabrikalarının kurasını Perşembe günü çekti. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen kura törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Belediyesi eski Başkanı Ömer Baygın, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka ile kura çekecek olan sanayiciler katıldı. Kura törenine İstanbul Tuzla’da fabrikaları bulunan bazı isimlerin de katılması dikkat çekti.

Yenigün yazmıştı

Geçtiğimiz yıl İstanbul Tuzla’da fabrikası bulunan işadamlarının Gerede’ye geleceğini yazan Yenigün, bir kez daha doğru haberciliğini kanıtlamış oldu. Ayrıca Deri Sanayi’nde faaliyet gösteren tabakhanelerin çok büyük bölümü kura çekimiyle beraber Deri OSB’ye fabrika kuracakları yerlerini belirlediler.

Kura çekim töreninde Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Gürcan ve Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, 1997 yılından bu yana dericilik sektörü ve sanayi alanı için yapılan çalışmalardan bahsederken, yeni bölgenin Gerede ve ülke ekonomisine hayırlar getirmesinin temenni ettiler.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise Deri OSB’de 2015 yılının sonuna kadar hafriyat çalışmalarının tamamlanacağını belirterek, “2016 yılında gitmek isteyen esnaflarımız orada yeni binalarını yapmaya başlayacaklar. Biz dün olduğu gibi taşınma sürecinde de ucuz kredilerin temini noktasında elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz.”dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise “Deri sanayinin Gerede için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye’deki ham deri üretiminin % 40’ını bu ilçe yapıyor. Bu Gerede ölçeğinde bir ilçe için övünülecek bir husustur. Nüfusuna bakıldığında Gerede ölçeğinde bir ilçenin böyle bir üretimi yüz yılların mirası olan el emeği ile yapılması da çok önemlidir. Türkiye’nin kalkınması sizler gibi değerli üreticilerimizin çabaları ile mümkün olacak. Çünkü kalkınma yerelden başlar. Bunun için sizin yıllardır verdiğiniz bu çabaları çok değerli buluyorum. İnşallah arsalarınızı aldıktan sonra tesislerinizin yapımı için devletimizin vereceği hibe ve destekler konusunda da her zaman yardımcı olmaya çalışacağız.“ şeklinde konuştu.

“Çekmeme gerek yok”

Yapılan konuşmaların ardından noter eşliğinde Gerede Deri Sanayicilerinin Deri İhtisas Bölgesindeki yerleri belirlendi. 3000 metrekare arazi üzerinde hak sahibi olan bir sanayici kurada sona kalınca renkli anlar yaşandı. Noter hak sahibini sahneye davet ederken, sanayici ise “Benim çekmeme gerek yok, zaten yerim belli.”dedi. Bu sözler üzerine salonda gülüşmeler meydana gelirken, gelmeyen bir kişinin kurasını ise alkışlar eşliğinde Bolu Valisi Aydın Baruş çekti.

Cevap bırakın