29-Nisan-2024 08:21:20

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BAYANLAR ÇANTA ÜRETİMİNE HAZIR

BAYANLAR ÇANTA ÜRETİMİNE HAZIR

Cüzdan Çanta Kursu, 29 Şubat Salı günü sona erdi. GTSO Başkanı Ersin Kaşka, “Her katılımcı koluna altın bir bilezik taktı. Gördüğümüz ürünlerin lüks mağazalarda satışa sunulan çanta ve cüzdanlardan hiçbir farkı yok. Bundan sonraki aşamada ortaya çıkardıkları ürünlerini markalaştırmak kursiyerlerimizin girişimlerine kalıyor.”dedi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve Bolu İŞKUR Müdürlüğü işbirliğinde 16 Kasım 2015 tarihinde başlayarak hayata geçirilen “Cüzdan Çanta Kursu” 29 Şubat Salı günü sona erdi.

Kursun son gününde A.İ.B.Ü Gerede Meslek Yüksek Okulu Ayakkabı ve Saraciye Atolyesi’nde kapanış programı yapıldı.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yüksel ve GTSO Genel Sekreteri Şerafettin Dağyıldızı ile Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Nurettin Akçakale kursiyerleri kursun son gününde ziyaret etti.

Altın bilezik taktılar

Gerede TSO Başkanı Kaşka, “4 aya yakın bir zaman diliminde, 600 saat süren kurs ile üretilen çanta ve cüzdanları gördüğümüzde ne kadar doğru bir projeye önayak olduğumuz ortaya çıktı. Kursa katılarak, birbirinden güzel ürünleri hayata geçiren kursiyerlere kursa katılma özverisini gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Her katılımcı koluna altın bir bilezik taktı. Gördüğümüz ürünlerin lüks mağazalarda satışa sunulan çanta ve cüzdanlardan hiçbir farkı yok. Bundan sonraki aşamada ortaya çıkardıkları ürünlerini markalaştırmak kursiyerlerimizin girişimlerine kalıyor.

İstanbul’dan gelerek kursiyerlere eğitim veren Tuncay Aytan ile bizlere Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı ve Saraciye atölyesini açarak her türlü desteği veren Nurettin Akçakale’ye ve maddi destek sağlayan Bolu İŞKUR Müdürlüğü’müze ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor. Önemli bir işin gelişmesi adına destek verdiler.

Projeye başlarken İŞKUR Müdürlüğü’müzle yapılan protokol gereği kurs süresince sektörde bulunan firmalarda 8 kursiyerimiz işe başlayarak eğitimlerini pekiştirecekler. İnanıyorum ki bu kursu bitirerek kendi işini kurup patron olacak bayanlar da var. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteğe hazırız.”diye konuştu.

Kurs botunca kursiyerlerin eğitimi ile ilgilenen Tuncay Aytan ise “Verimli bir eğitim süreci oldu. Katılımcı bayan arkadaşlar çok özverili, kurs boyunca bunu gördük ve yine ortaya çıkan ürünlerle bunu görmek mümkün oldu. Şunu net ifade edebilirim ki bayan kursiyerlerimizin her biri istesinler bu becerileri ile İstanbul’da üretim yapan marka üreticilerde bile çalışabilirler. Ama benim gönlüm kendi işlerini kurmalarından yana. Gerede bu konuda deri sektörü olarak öncü bir merkez konumunda. Bu da onlar için çok büyük bir avantaj.”dedi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini sergilediklerini belirten Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Nurettin Akçakale de “Atölyelerimiz 4 ay süreyle kursiyerlerimize ışık oldu. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve eğitime katılan kursiyerlere, eğitimci Tuncay Aytan’a teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Kursa katılan kursiyerler ise çok verimli bir eğitimden geçtiklerini, ilk zamanlar eğitim için 4 ayın uzun bir süre düşüncesinde olduklarını ancak bugün Cüzdan Çanta Kursu eğitiminin bir 4 ay daha sürmesinden yana olduklarını dile getirdiler. Kursiyerlerin belgeleri ilerleyen günlerde yapılacak bir törenle kendilerine teslim edilecek.

Proje devam edecek

Bilindiği üzere, Gerede’de yaklaşık 180 adet büyük-küçük kemer atölyesi bulunuyor. 15 milyon adet üretim ile kemer imalatında ülkemizde söz sahibi olan Gerede’de cüzdan ve çanta imalatı yapan firmanın yok denecek kadar az olması büyük bir eksiklik olarak gösteriliyordu. Ayrıca sektörde ara eleman sıkıntısı da yaşanıyor. Bu handikabı gören Gerede Ticaret ve Sanayi Odası bu konuya el atarak uzun zamandır çalıştığı projeyi Gerede Meslek Yüksek Okulu ve İş Kur birlikteliğinde hayata geçirmeyi böylece başarmış oldu. Proje daha sonraki aylarda yeni kursiyerlerle devam ettirilecek.

Cevap bırakın