28-Nisan-2024 03:58:18

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Bizim kadirşinas gençlerimiz!

Bizim kadirşinas gençlerimiz!

06 Şubat tarihinde yaşanan 7.7. şiddetindeki depremden sonra sabahın ilk ışıklarında toplanan çok sayıdaki gencimiz, arazi araçlarıyla gittikleri deprem bölgesinde günlerce kaldılar.

Depremin ilk zamanlarında özellikle Elbistan bölgesinde arazi araçlarına yükledikleri ilaçları karla kaplı köylere ulaştıran gençlerimiz, kimi zaman AFAD ekiplerinin ısınmaları için ateş yaktılar, kimi zaman yağmacı kovalayan güvenlik güçlerine çay demlediler.      

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 14. güne girildi. Asrın felaketi Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı, depremler çok sayıda vatandaşımızı hayattan kopardı.

Depremin ilk anından bu yana Gerede’den bir grup gencimiz, arazi araçlarıyla gittikleri o bölgede ellerinden gelen tüm mücadeleyi verdiler.

ATEŞE SU TAŞIYAN KARINCA MİSALİ!..

Depremin ilk günü ulaştıkları Kahramanmaraş’ta arazi araçları ile köylere ulaşan gençlerimiz, buradaki insanlarımıza ilaçlarını ulaştırmayı başardılar. Yine köylere gıda kolisi de taşıyan gençlerimiz, bir taraftan da Gerede’deki hayırseverler ile iletişime geçerek ihtiyaç olunan malzemelerin teminini koordine ederek depremzede halkımıza yardımcı olmaya çalıştılar. Gençlerimiz son günlerde bölgede çadır kurulumlarına da yardımcı olmaya çalıştılar.

Kimi zaman AFAD ekiplerinin ısınmaları için ateş yaktılar, kimi zaman yağmacı kovalayan güvenlik güçlerine çay demlediler. Gerede’nin gençleri; uykusuz, yorulmadan deprem bölgesinde ‘ateşe su taşıyan karınca misali’ ellerinden gelen her şeyi yaparak KOCAMAN YÜREKLERİYLE BU SÜTUNLARA SIĞMAYACAK işlere imza attılar.

Tıpkı deprem bölgesine gönderilen bir tırın arkasına yazılan yazı gibi; “YURDUM İNSANI ZORDA İSE BİR YERDE, ZOR GÜN GEÇENE KADAR UYUMAZ GEREDE!”

Cevap bırakın