29-Nisan-2024 09:26:48

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“KAFAMI NEREYE ÇEVİRSEM!”

“KAFAMI NEREYE ÇEVİRSEM!”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kırıkhan’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Gerede’deki yardım faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yardım faaliyetlerini koordine eden AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile bir araya gelen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kırıkhan’da Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi ve Gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından deprem bölgesinde inşası devam eden 100 adet barınma konteynerindeki çalışmaları yerinde inceledi. Allar, geçici yapılarda kalacak depremzedeler için ayrıca geçici tuvalet, duş ve lavaboların Geredeli ustalar tarafından yapıldığı bilgisini paylaştı.

Gerede’den giden yardımların kontrolleri ve depremzede ailelere bire bir ulaştırılması noktasındaki koordinasyonda AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’ye yardımcı olan Allar, barınma konteynerinde çalışan gönüllülerimiz ile yardım kolilerini yorulmak nedir bilmeden taşıyan gönül insanlarına teşekkür etti.

Buradaki çalışmalardan sonra Kırıkhan’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Gerede’deki yardım faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Allar, Bakanlara bugüne kadar tüm çalışmalarla ilgili brifing verdi.

SOYLU NE DEDİ?

Bu esnada Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a yüzünü çeviren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Allar’a teşekkür ederek, “Hatay Kırıkhan’da kafamı nereye çevirsem Gerede’nin araçlarını, Gerede insanını görüyorum. Buradan özel olarak Gerede halkına teşekkürlerimi sunuyorum, her biri sağolsunlar.”dedi.

Kameralar karşısında böylesine özel bir teşekkürü Gerede halkına ileten Soylu, “Bazen görülen tablolar karşısında insan olarak etkileniyoruz. Anneler var, babalar var. Çocuksuz kalanlar, evlatlarını kaybedenler var. Ben bir enkaz başına gittim Maraş’ta. Sabah 03.00-04.00 arasıydı. Bir teyzemiz beni gördü. Yüzüme baktı, ayağa kalktı. ‘Ne olur otur’ dedim. ‘Benim devletim gelmiş’ dedi. ‘7 cenazem var ama devletim gelince ayağa kalkmak zorundayım’ dedi. Bunu şunun için söylüyorum, büyük ve asil bir milletiz. Bu ekip inanıyorum ki, milletimize mahcup olmadan, gelecekte böyle bir şey olduğu zaman bu yıkıntıyla karşılaşmayacak anlayış bırakacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kırıkhan ziyareti ile ilgili Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise şu bilgiyi paylaştı; “Depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla AK Parti Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ile birlikte bölgeyi ziyaret ettik. Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki geçici deprem konutu yapımı çalışmalarımızı yerinde inceledik, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede; Devletimizin tüm imkânları mevcut. Sayın Bakanlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Sağlık ve İçişleri Bakanlarımızla bir araya geldik, yapılan çalışmalar hakkında bizleri de bilgilendirdiler. Bizde yaptığımız çalışmalar hakkında kendilerine brifing verdik. Rabbim bölgede bulunan tüm ekiplerimize güç kuvvet versin. Bu zor günleri milletçe birlikte aşacağız. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden korusun, birlik beraberliğimizi daim eylesin.”

Cevap bırakın