27-Nisan-2024 21:09:06

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BİNLERCE DERİ İŞÇİSİNİN VEBALİNİ NASIL VERECEKSİN?

BİNLERCE DERİ İŞÇİSİNİN VEBALİNİ NASIL VERECEKSİN?

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çongar, TBMM’ye sunduğu soru önergesi ile Deri Sanayi’nde üretimi durduracak bir soruşturmanın fitilini ateşleyen CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’e çok sert eleştirilerde bulundu.

Çevre kirliliğine kesinlikle karşı olduklarını ve bunun için de AK Parti hükümeti ve devletin katkıları ile 2. Arıtma Tesisi’nin inşasına başlanıldığını belirten Çongar,  kısa bir sürede modern arıtma tesisinin faaliyete geçeceğini söyledi.

Deri sanayinin Gerede ekonomisinin bel kemiği olduğunu ifade eden Çongar, “Deri Sanayi ile ilgili çaydaki sıkıntı oluşturan durumlar 2. Arıtma Tesisi faaliyete girdikten sonra sona erecek. Yaklaşık 3 yıldır biz bu meselenin çözümüyle uğraşıyoruz. Gerek taşınma süreci gerekse taşınmadan sonraki hususlarda deri sanayimizde kimse işsiz kalmasın diye uğraş veriyoruz.”dedi.

“ÇAYDAKİ KİRLİLİĞİ NASIL ÇÖZÜME KAVUŞTURDUM?” DERSE ŞAŞIRMAM

Çongar, sözlerinin devamında, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’e yüklendi ve şu ifadeleri kullandı;  “Deri OSB’de yapımı tamamlanmak üzere olan 2. arıtma tesisinin devreye alınmasıyla beraber çaydaki tüm sorun zaten çözüme kavuşmuş olacak. CHP Milletvekili, yeni arıtma tesisi devreye girdikten sonra “Bakın çaydaki kirliliği nasıl çözüme kavuşturdum?” derse şaşırmam. Ama o filmi bir kere oynarsınız, bir daha oynayamayacaksınız. Bizim yıllardır gösterdiğimiz çabamızla aylar sonra bitecek sorunu; “Meclise taşıdım, ben hallettim” diyerek kahramanlığa kimse soyunmasın. O reklam filmi bitti, uyanık siyasetçilik dönemi bitti.”

“ÇAYA YAZI YAZMAYI BIRAKIN” DEDİLER!!!

Gerek taşınma sürecinde gerekse de 2. Arıtma Tesisi’nin yapım sürecinde en büyük emek sahibi kişinin Belediye Başkanı Mustafa Allar olduğunu sözlerinin devamında dile getiren Çongar, “Bu hususta teşekkür edilecek bir isim varsa bu isim Belediye Başkanımızdır. Mustafa Allar başkanımız, Deri sanayinin taşınma sürecini başlattığında; ‘çaya yazı yazmayı bırakın’ dediler ve böylesi bir durumda hiç taviz vermeden hem deri sanayinin sorunsuz taşınması hem de kapasitenin artmasıyla ihtiyaç duyulan 2. arıtma tesisinin yapımında tüm çabayı Başkanımız gösterdi.

Hiçbir şey yapmadan, sanayicinin halini, durumunu, çevreyi kirletmemek için hangi adımları attığını, yeni arıtmanın yapımında 160 Milyon TL’den fazla bedelin harcanıldığını dinlemeden meclise bir A4 kağıdı ile soru önergesi hazırlayana değil, bu hususta birine teşekkür edilecekse o isim bu işe emek harcayan, çabalayan, hatta ve hatta geçmiş seçimde ‘neden deri sanayinin taşınma işlemini başlattın?’ diyerek oy kaybına uğrayarak bedel ödeyen Belediye Başkanımızın kendisidir. ‘O dönem tabakhaneleri neden taşıyorsun?’ diyenler bugün Belediye Başkanımızdan helallik istiyorlar. Çünkü dericilerimiz, Deri OSB ile birlikte vizyon sahibi oldular ve tam manasıyla sanayici konumuna yükseldiler.”dedi.

GİT GÖZLERİNLE GÖR!

Sözlerinin sonunda CHP Milletvekili Türker Ateş’e seslenen Çongar; “TBMM’ye sunduğun önerge ile başlatılacak herhangi bir soruşturmada, ‘soruşturma bitene kadar deri sanayinde üretimi durdurunuz’ denilirse, üretim durdurulduğu için işten çıkarılacak binlerce deri işçisinin vebalini nasıl vereceksin? Bize inanmayabilirsin bunu anlarım, ancak 2. arıtma tesisinin son durumunu gel Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne gözlerinle gör. Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yaptın, en çok bu durumu senin anlaman gerekmez miydi? Siyaseti bir kenara bırakalım bu çayın tertemiz olmasını Gerede’de yaşayan bizler herkesten fazla isteyenlerdeniz. Bugüne kadar olan mücadelemiz bundan sonra da her zaman devam edecek.”dedi.

2 Yorumlar
İlhan Armağan

Ayrica bu yandaş gazete sesleniyorum. Insanları ENGELLEYEREK SUSTURAMASINIZ😡😡😡 Özgür habercilik anlayışına ters değilmi?

İbrahim Yılmaz

Yenigün Gazetesinin sosyal medya haber paylaşımlarının altına yapılan yorumlarda 1 tane Gerede de yaşayan kişi yorum yapmamış. Şimdi arıtma başlamış haberde diyor ki k. kafalılara 2 ay sonra bitecek diyor. Anlamıyorlar. Bu işin bitmesi için gaz vermek, olmasını istemek yerine dışarda yaşayan, yılda 1 bilemedin 3 gün Geredeye gelenler Türkere şakşakçılık yapıyorlar. Adamlar bitirsin arıtmayı istediğinizi söyleyin, nasıl bir kafa yapısındasınız. Gerede yıllardır kokusunu çekti taşıdılar tabakhaneyi şimdi de arıtma bitiyor işte. Deri sanayi olmasa hayat biter, dışardakilerin umrunda mı? Gelecekler yılda br sefer bayramda falan balık tutup gidecekler beyefendiler. Burada yaşayan sabrediyor deri sanayine siz kimsiniz? Biz burada yaşayanlar arıtma bitene kadar Mustafa başkanın da Mehmet Çongar başkanın da Ersin başkanın da yanındayız, onlar yapacaklar bu işi, biz size güveniyoruz. Bitirip arıtmayı lüffen şu sahte Gerede kahramanlarına asıl yanıtı verin.

Cevap bırakın