27-Nisan-2024 16:07:08

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
CEMAAT İKİYE BÖLÜNDÜ!

CEMAAT İKİYE BÖLÜNDÜ!

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli’nin Cuma hutbesi haftanın en çok konuşulan olaylarından birisi oldu. Müftü İzmirli, zaman zaman yaptığı sert çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. İzmirli’nin bu Cuma vaazı sonrası cemaatin kafası da iyiden iyiye karışırken, ikilemde kalan vatandaşlar, tarafların konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sunmasını istedi.

Müftü İzmirli, hatırlanacağı üzere Cuma günü hutbede; vatandaşların paralarıyla yapılan bir binanın Gerede Müftülüğüne ait olduğunu, müftülük tarafından bu binaya ciddi miktarda yapımı sırasında ve sonrasında kaynak aktarıldığını ve bunların ellerinde makbuzlarının kuruşu kuruşuna mevcut olduğunu dile getirdi.

Muhabirlerimiz Müftü İzmirli’nin isim vermediği binanın Yeni Cami yanında bulunan ve Cevaplar İlim ve Hayır Vakfı tarafından kullanılan bina olduğu bilgisine ulaştı.

İzmirli hutbede ayrıca bahsi geçen yerle ilgili davalık olduklarını ve Gerede Müftülüğü’ne bununla ilgili bir yazı geldiğine de değinerek; burada hafızlar yetiştirdiklerini, Müftülük bünyesindeki öğrencilerin bahsi geçen yerden alınmasının sert bir üslupla kendilerine bildirildiğini iddia etti.

Konuşmasının devamında cemaate seslenen İzmirli, bahsi geçen hizmet binasının vatandaşların yardımıyla yapıldığını, cemaatten buna şahitlik etmelerini iki kez tekrarlayarak istedi.

Bu hutbe sonrası camilerin en yoğun olduğu Cuma Namazından sonra cemaat ikilemde kalarak yaşanan gelişmelere anlam veremedi. Tarafların ne gibi bir tavır alacağı merakla beklenirken, konuya ilişkin Cevaplar İlim ve Hayır Vakfı yetkilerine ulaşan muhabirlerimiz, detaylı açıklamanın hafta içersinde yazılı olarak yapılacağı cevabını aldılar.

Market meselesi!

Müftü İzmirli’nin hutbedeki sözlerinin ardından bir çok iddia ortaya atılmaya başlandı. Yeni Cami altındaki süpermarketin tartışmaların fitilini ateşlediği kimi kesimce iddia edilirken, Müftü İzmirli’nin buradaki alanı Müftülük bünyesinde farklı şekilde kullanılacağı söylemleri yayıldı.

İkilemde kalan cemaat, 2007’de faaliyete giren bu binayla ilgili bugüne kadar kimsenin sesinin çıkmadığını, bu hususta neden son zamanlarda iki tarafında harekete geçtiğini, bardağı taşıran şeyin rant mı olduğunu, bu gibi bir çok konuda aydınlatılmayı beklediklerini belirttiler.

2 Yorumlar
Adil Doğru

Cuma vaazında hocaların kavgası çok ayıp.Halil hoca vakıfta olduğu müddetçe ve müftülerde müftülükten çok müteahhitle uğraştıkları müddetçe bu kavgalar devam eder.

musti

geredede müftüye gerek yokki zaten hocaların çoğunluğu olmuş birer müftü ki halil hocam başlı başına ayrı bir müftü

Cevap bırakın