27-Nisan-2024 12:34:53

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
GEREDE GİBİ BİR YERDE 5 YILDA 102 MİLYON TL

GEREDE GİBİ BİR YERDE 5 YILDA 102 MİLYON TL

TÜRKİYE’DE VAY Kİ VAY HALİMİZE!..

Son günlerin en fazla tartışılan konusu şüphesiz muhtarlık!… Bugün muhtarlıkların kaldırılması için referanduma gidilsin sandıktan en az Yüzde 70 ile muhtarlığın kaldırılması yönünde karar çıkar. Son yıllarda muhtarlıklara kaç kez gittiniz, ben şahsen 15 yıldır hiç gitmedim. Eskiden muhtarlıklardan ikametgah ilmühaberi alınıyordu, haliyle şimdi o da yok! Artık e-devletten bütün resmi işlemler yürütülüyor.

Bakın şimdi sadece 40 bin genel nüfusu olan Gerede’de muhtarların devlete olan maliyetini anlatıyorum…

Gerede ilçesinde 92 köy, 8 merkez mahalle var. Yani devlet eliyle maaşa bağlanan toplam 100 adet nurtopu gibi muhtarımız var. Bugün bir muhtarın maaşı 17 bin TL. Değerli muhtarlarımızın sigortaları devletimizce karşılandığı için 6.400 TL de prim ücreti bulunuyor. Yani bir muhtarın bir aylık maliyeti 23 bin 400 TL.

GEREDE’DEKİ MUHTARLARIN 5 YILLIK MAAŞI 102 MİLYON TL

Gerede’de değerli muhtarlarımıza (yatırılan bağkur primleri hariç) ayda 1 Milyon 700 bin TL, yılda 20 Milyon 400 Bin TL, 5 yıllık muhtarlık sürelerinde ise dile kolay tam 102 Milyon TL maaş ödeniyor. Bakın 102 Milyon TL ödeneği tek kalemde Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarın hiçbir köyün 1 tane sorunu kalmaz. Bahsettiğimiz para az falan değil.

Allah devletimize zeval vermesin, Özel İdaresi var, vakfı var, memuru var, sosyal hizmet merkezi var… Anlayacağınız var oğlu var. Muhtara ne gerek var?

Bugün 40-50 nüfuslu köyler var. Köylerde dargınlıklar, küskünlükler, kavgalar hep bu muhtarlık seçimleri yüzünden. ‘Amcaoğlu muhtar olacak, dayımınoğlu muhtar olacak!’ Köylere taşınan oylar da cabası. 5 yıl boyunca Gerede merkezde, Ankara’da, İzmit’te oturur, seçime 1 buçuk yıl kala köye gelesi tutar. Tabi yersen!

Hele hele merkezdeki mahalle muhtarlıkları vallahi de saçmalık, billahi de saçmalık. Zaten Belediye var, muhtarın ne işi var arkadaş! İnanın Whatsap Grubu kursun diye bu merkezdeki mahalle muhtarlarına para ödeniyor. İsraf bu işte, onun için iki yakamız bir araya gelmez bizim.

Gerede gibi bir yer de 5 yılda 102 Milyon TL, Türkiye’de vay ki vay halimize!.. Tasarruf tedbirlerini ihmal etmeyin dedi ya Bakanımız, işte size tasarruf…

102 Milyon TL yaşlısından kundaktaki çocuğa Gerede’de yaşayan her bir bireye dağıtılsa kişi başına 3 Bin TL düşüyor. Bir de önüne gelen muhtar adayı. Herkes 17 Bin TL+sigorta peşinde!.. Bari her aday olan muhtardan 10’ar Bin TL alınsa da zararın bir kısmı çıksa, gerçekten yazık.

2 Yorumlar
Aynur Bağrıaçık

Çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten birçok insanın düşüncesine tercüman olmuşsun tebrik ederim emekliye erirken kök maaş bilmemne diye kimine bir milyar kimine iki milyar zam ama gerksiz yük muhtarlara alnının teriyle çalışanlarla adkari ücret böyle bir adaletsiz düzen

Hasan Ceylan

Gelişmiş ülkelerde muhtarlık yoktur. Sadece 3. Dünya ülkelerinde kalan bir işleyiştir.Hatta muhtarlara sekreter konusu 6. Dünya üikelerinde düşünülebilir, o kafadakiler tarafı

Cevap bırakın