28-Nisan-2024 01:16:57

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
4. BLOĞUN DA HAFRİYATI BAŞLADI

4. BLOĞUN DA HAFRİYATI BAŞLADI

Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılacak 3. ve 4. blokların hafriyat işlemleri devam ediyor. 23 Kasım Perşembe günü sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte 07 Aralık’ta yer teslimi yapılan projede yüklenici firmaya 450 gün süre tanınmıştı. Sürenin kısa olması nedeniyle yüklenici firmanın kış mevsimini de değerlendirerek belirtilen sürede konutları teslim etmek istediği ifade ediliyor.   

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yeniden başladı. Yapılacak 1 binanın kar yağışı başlamadan önce temelinin atıldığı projede 2. binanın hafriyat işlemleri gerçekleştirilmişti. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte geçtiğimiz Cumartesi günü Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılacak 3. ve 4. blokların hafriyat işlemlerine başlanıldı.

Toplu Konut İdaresi ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında 23 Kasım Perşembe günü sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte 07 Aralık’ta yer teslimi yapılan projede yüklenici firmaya 450 gün süre tanınmıştı. Sürenin kısa olması nedeniyle yüklenici firmanın kış mevsimini de değerlendirerek belirtilen sürede konutları teslim etmek istediği ifade ediliyor.

Sağlam konut oranını yüzde 70’e çıkaracak

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etap ihalesi 733 Milyon TL’ye ihale edilmişti. Proje bütünüyle sadece Gerede ilçesi değil Bolu’ya yapılan en büyük kamu yatırımı olarak dikkat çekiyor. Yapılmasına imkansız gözüyle bakılan projenin inşasına başlanması ilçede çok büyük takdirle karşılanıyor. Proje ayrıca Gerede’nin modern bir kent siluetine bürünmesini sağlayacağı için de önem taşıyor. Proje tamamlandıktan sonra Gerede’deki depreme dayanıklı konut oranı Yüzde 70 oranlarına yükselecek. Bu oran yaşanabilecek herhangi bir büyük depremde olası can kayıplarını düşürecek.

Cevap bırakın