27-Nisan-2024 10:40:11

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Gerkonsan’ın sahibi Kıran’dan tokat gibi cevap: “Bank Asya ile imzalar atıldı”

Gerkonsan’ın sahibi Kıran’dan tokat gibi cevap: “Bank Asya ile imzalar atıldı”

BU KAPAK KİME?

Gerkonsan’ın sahibi Ahmet Kıran, Bank Asya ile imzaların atıldığını ve her konuda anlaştıklarını söyledi.   

Seçimden önce CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın sarf ettiği “Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Milletvekili Fehmi Küpçü’nün, onun peşine takılıp, Gerede’ye getirip, Gerkonsan’ı bu adam alacak, bin 500 kişiye iş bulacağız şeklindeki vaadi, sadece yalan” ifadesi akıllardayken, Yenigün aracılığıyla müjdeli haberi veren İşadamı Kıran, “2 gün önce (06 Kasım 2015 Cuma) ilgili bankaya son evraklar teslim edildi. Banka ile el sıkıştık, iş bitti. Yenigün Gazetesi aracılığıyla bunu tüm Geredeli hemşehrilerime müjdelemek isterim.”dedi.  

Gerkonsan ile ilgili 1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde ortaya atılan spekülasyonlara son noktayı Gerkonsan’ın sahibi İşadamı Ahmet Kıran koydu. Yaşanan gelişmeleri Yenigün aracılığıyla aktaran Kıran, haberi ekibimizin; “Ahmet Kıran Gerkonsan’ı almadı, Gerkonsan balonu patladı yada Gerkonsan seçim yatırımı gibi spekülasyonlar var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, Gerkonsan’ın akıbeti nedir, ilçede kafa karışıklığına yol açan bu söylentiler doğru mu?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi;  

“Gerkonsan’ın satın alınması hususunda hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde benim de aralarında bulunduğum 7 günlük bir süreçte güneydoğudaki aşiret liderlerini bir araya topladı. Kendi seçim bölgelerimiz Şanlıurfa, Elazığ ve Bingöl bizim seçim bölgelerimizdi. Dolayısıyla yoğun bir programımız vardı. Bu süreçte ilçemiz Gerede’de ve Bolu’da şahsım ve şirketim adına çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını seçim çalışmalarımızın akabinde öğrenme durumum oldu.

Engel kalmadı

2 gün önce (06 Kasım 2015 Cuma) ilgili bankaya son evraklar teslim edildi. Banka ile el de sıkıştık, iş bitti. Yani yatırım için herhangi bir engelimiz kalmadı. Ben Gerede’ye geldiğimde şahısın üzerinde olan bölümü almış ve banka ile ilgili gerekli çalışmalara başlayarak kaynağını da sağlayıp buranın satın alınmasının önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmıştım. Artık bu iş resmiyet kazandı. Yenigün Gazetesi aracılığıyla bunu tüm Geredeli hemşehrilerime müjdelemek isterim.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunduğum yoğun esnada şahsım ve firmam adına çıkan asılsız haberlere vatandaşlarımız kulak asmasınlar. Biz kendimizi tanıyoruz, bu tip söylentileri yayanlarla bizim işimiz olmaz. Onlar da istiyor ki biz onlarla uğraşalım. Biz işadamıyız, her havlayana taş atarsak yeryüzünde taş kalmaz. Bizim bu tür spekülasyonlarla kaybedecek vaktimiz yok, halkımızda onlara gereken cevabı zaten veriyor. Onlar konuşur biz gereğini yaparız.”diyerek Gerkonsan bilmecesine son noktayı Yenigün aracılığıyla koydu.

Ne dediysek o

Gerede’deki kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle önümüzdeki haftadan itibaren bir araya geleceğini belirten Gerkonsan Sahibi Ahmet Kıran, “Önce Gerede Ticaret ve Sanayi Odamıza bir ziyaret gerçekleştireceğim. 15 gün sonra ise Gerede’de bir yemek vereceğim. Bu yemeğe teknik ekibimizle geleceğiz. Fabrikada yapılacak çalışmalar ve ne zaman faaliyete gireceği gibi konuları burada açıklayacağız. Fabrikadaki süreci de böylece başlatmış olacağız. Gerede’ye ilk geldiğimiz dönemde bahsettiğimiz süreçte hiçbir değişim yok, ne dediysek o. İnsanımıza hizmet etmek görevini Allah bize layık görüyorsa biz de insanımıza hizmet etmek için aracı olmakla mutlu oluyoruz. Başımızı yastığa koyduğumuzda insanlarımıza ekmek ulaştırabiliyorsak gerisi bize teferruat oluyor.”diye konuştu.

01 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarını da değerlendiren Gerkonsan’ın sahibi Ahmet Kıran, Gerede’den AK Parti’ye çıkan oyun kendisini gururlandırdığını ve “memleketim” dediği Gerede’de çıkan sonuç için hemşehrilerine teşekkür ettiğini de kaydetti.

Neler yaşanmıştı?

Gerkonsan ile ilgili seçimden önce Allar ve Küpçü’nün balonunun patladığına yönelik haberler yapılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bank Asya yetkilileriyle görüştüğünü söyleyerek, “AKP’lilerin getirdiği bu adam, şov amaçlı getirilmiş. Bir şovmen. Burayı almak için hiçbir girişimde bulunmamış. Bank Asya yetkilileriyle görüştüğümde de bunu doğruluyorlar. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Milletvekili Fehmi Küpçü’nün, onun peşine takılıp, Gerede’ye getirip, Gerkonsan’ı bu adam alacak, bin 500 kişiye iş bulacağız şeklindeki vaadi, sadece yalan. Gerede halkına yalan söylediler. Bu iki yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Geredelilere iş bulmayı bırak, Geredelileri işsiz bıraktılar. Bunlar Gerede’nin başına gelebilecek en büyük felaket.”ifadesinde bulunmuştu.

Genel seçimlerden önce bir başka siyasetçi Metin Apaydın ise halkın hayalleri ile oynandığını işaret ederek, fabrikanın açılacağına inanmadığını dile getirmişti. Apaydın’ın Gerkonsan tabelası önünde verdiği poz da seçimden önce Gerkonsan açılmayacak mı? spekülasyonlarının yayılmasına neden olmuştu?

Allar’ın tutumu ne olacak?

Ahmet Kıran’ın Bank Asya ile imzalar atıldığını belirttiği bu açıklamanın ardından Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor. CHP’li Özcan’ın; “Bu iki yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı.”ifadesine sessiz kalmaması beklenen Allar’ın önümüzdeki hafta Ahmet Kıran’ın ilçeye gelmesiyle birlikte sert bir açıklama yapması ve açıklamalara bir cevap vermesi bekleniyor.

3 Yorumlar
hüseyin ayer

onlar konuşur söz verenler yapar öncelikle kardeşim sayın fehmi küpçüye ve onun her zaman yanında olan allara bu yatırımı yapan ahmet kıran bey efendiye sonsuz teşekkür ediyorum rabbim yolundan ayırmasın

geredeli

Göreciyüz bakem açacaklaamı

Aslı

3 ay geçti ne oldu fabrika? Hani 3 aya açılacaktı? Satılık yazısı hala duruyor. Editör sizde yaptığınız haberin arkasında durun. Halkı bilgilendirin bu hususta. Seçimden önce herkes poz üstüne poz veriyordu fabrikanın önünde!

Cevap bırakın