27-Nisan-2024 08:50:00

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“HADDİNİ BİL”

“HADDİNİ BİL”

Bolu’da kendi seçimini unutup gündemde kalabilmek için sağa sola salça olmaya devam eden Tanju Özcan, bu sefer Suriye politikası üzerinden prim kasmak adına Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a bulaştı. Gündemde kalabilmek adına Mustafa Allar’ın belediyenin paralarını Suriyelilere peşkeş çektiğini iddia eden Özcan, Allar’a oy verilmemesini istedi.

Başkan Mustafa Allar, Tanju Özcan’a yanıt vermekte gecikmedi ve “Belediye bütçesinin içerisinden bugüne kadar 1 TL dahi yardım yapılmamıştır. Sen Gerede Halkının iradesine ipotek koyamazsın, haddini bil”dedi.  

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 11 Mart 2024 Pazartesi günü yapmış olduğu basın toplantısında Geredemiz ve şahsımız hakkında söylemiş olduğu yalanlara istinaden doğan cevap hakkımı kullanıyorum.

Değerli Hemşehrilerim; 2014 yılından bu yana 2 dönemdir Belediye Başkanlığınızı yapıyorum. Ülkemizde olduğu gibi Bolu’da da Gerede’mizde de geçici korunma sağlanan mülteci bulunmaktadır. 2023 yılı sonu itibari ile bu sayı Bolu’da 9304; İlçemizde de 2059’dur. Bu rakamlara tüm yabancılar dâhildir. (Suriyeli, Afgan, Ukraynalı, Iraklı, evlilik yoluyla gelen vb) Mübarek Ramazan ayı içerisinde yalan söylemeye utanmayan Tanju Özcan bizim belediyemiz bütçesinden sığınmacılara, mültecilere yardım ettiğimizi iddia etmektedir. Öncelikle iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Şark kurnazlığı yaparak “ben yalanımı söylerim, kenardan gülerim” anlayışı ile Bolu ve Gerede Kamuoyunun zihnini bulandırmasına müsaade etmem.

Gerede’mizde bulunan hiçbir mülteciye Belediye bütçesinden bugüne kadar resmi bir yardım yapılmamıştır. Esasen yardım yapmadık demekte övünülecek bir şey değildir. Bizim dinimiz; din, dil, ırk, mezhep, renk ayrımı yapmadan muhtaç olan herkese yardım etmeyi emreder. Ancak Belediye bütçesinin içerisinden bugüne kadar 1 TL dahi yardım yapılmamıştır. Peki, ne yaptık? Bizim İlçemizde 150’ye yakın Kemerci, 120’ye yakın Deri fabrikası, 23 adet Karma OSB’de fabrika, köylerde çobana ihtiyacı olan yüzlerce üretici insanımız bulunmaktadır. İşverenlerimizin işçi temin etmekte zorlanmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat ederek sığınmacıları; ihtiyaca binaen verilen izinlerle resmi olarak bir Türk vatandaşının aldığı maaş ne ise aynı maaşla çalıştırmaktadır yani ucuz iş gücü olarak görmeden işverenimiz tüm haklarını vererek çalıştırmaktadır. Özellikle vurguluyorum; Geredeli bir gencimiz işsizlik sorunu yaşamamaktadır. Ama işverenimiz işçi sorunu yaşamaktadır. Bu sebeple İlçemizde yaşayan mülteciler kendi ekmeklerini kendileri kazanmaktadır. Peki aralarında hiç mi ihtiyaç sahibi yok, tabii ki var. İşte burada devreye kadirşinas, hayırsever Gerede Halkımız girerek belediyemiz bütçesinden bakılsın diye beklemeden din, dil, ırk, mezhep, renk ayrımı yapmadan bu muhtaç insanların neye ihtiyacı varsa ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bazen biz köprü vazifesi görürüz, bizim aracılığımızla yardımlarını ulaştırırlar bazen kendileri mahallelerindeki komşularına, kiracılarına bizim haberimiz dahi olmadan “veren el, alan elden üstündür” şiarı ile yardımlarını yaparlar.

Tanju Özcan anladığım kadarıyla Bolu AK Parti Adayımız Muhammed Emin Demirkol Hoca’nın yükselen oyları karşısında paniğe kapılmış olmalı ki mülteci meselesini kaşıyarak insanlarımızı korkutarak oy devşirmeye çalışmaktadır. Daha düne kadar evinde kaçak yabancı işçi çalıştıran Tanju Özcan’dan bu konularda alacağımız bir nasihat bulunmamaktadır. Ama bizim kendisine bir nasihatimiz var. Bizden alması gereken bir ders var. Gerede Belediyesi bütçesini nasıl kullandığımızla ilgili Gerede’mize buyursun bizden değil Gerede halkından dinlesin, yaptığımız çalışmaları, yatırımları, fabrikaları yerinde görsün. Bütçemizin nereye harcandığını incelesinde biraz ders alsın. Kendisi; üzerine garip-gureba için konut yapacağım diye söz verdiği arsaları satarak yama yapmaya çalıştığı borç içindeki Belediye bütçesini; bizim dengeli bütçe sayesinde kamulaştırmalar yaparak belediyemize kazandırdığımız arsalar ile kıyaslasın. Gerede’nin geliştiğini, değiştiğini, büyüdüğünü herkes görüyor. 2023 yılı sonu itibari ile Gerede Merkez nüfusu 24.707’dür. Bu nüfusa; bahsettiği mülteciler, sığınmacılar dâhil değildir ve oy kullanma hakları yoktur. Gerede halkına yön tayin etmek senin ne haddine Tanju Özcan; Hemşehrilerim neyin ne olduğunu çok iyi biliyor; oyunu istediğine verir sen Gerede Halkının iradesine ipotek koyamazsın, haddini bil… Ve son olarak Belediyemiz bütçesinden yardım yaptığımızı iddia ediyor kendisini ispatlamaya davet ediyorum iddiasını ispat edemez ise Tanju Özcan’ı müfteri ilan ediyorum.

Ve buradan özellikle sormak istiyorum; geldikleri günden bu yana Gerede’mizde emniyete yansıyan kaç olay olmuş, sığınmacıların adli vakaları kaç adet, genel suç ortalamalarına karşılık oranları nedir? İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimizden bu bilgileri istirham ediyorum.”

Cevap bırakın