28-Nisan-2024 21:42:43

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
HER NE OLURSA OLSUN 2 ADAY YARIŞACAK

HER NE OLURSA OLSUN 2 ADAY YARIŞACAK

6 ay sonra çok ilginç bir yerel seçime gidiyor olacağız. Yaklaşık 20 yıldır parti adaylarının kim olacağının tartışıldığı Gerede’de artık Belediye Başkanlığı seçimi Muhtarlık seçimi gibi olacak! Ona kıyamadım, buna kıyamadım devri bitti. Belki AK Parti artı bin oy ile bir avantaj elde edebilir. Yani kimin hangi partiden aday olacağı vatandaşın pek de umurunda değil. Artık isimler önemli!

Şu andaki görüşüm ise şöyle; bu yerel seçimde her ne olursa olsun 2 aday yarışacak. 20 parti aday çıkarsa dahi 2 güçlü isim yarışacak ve Belediye Meclisi 2 partiden oluşacak. Muhalefet tek blokta toplanacak gibi gözüküyor. AK Parti aday konusunda hata yaparsa MHP, MHP adayında hata yaparsa Yeniden Refah Partisi ön plana çıkar. Yanlış anlaşılmasın şunu ifade ediyorum; AK Parti adayına bağlı olarak 3. Parti konumuna bile düşebilir. MHP de aynı duruma düşebilir.

Şöyle; AK Parti’nin adayında hata yaptığını, MHP’nin de adayında hata yaptığını varsayalım. Kimse kimsenin kara kaşına gözüne hayran değil, biz Cumhuruz, ittifaktayız gibi söylemler yemez. Adam gibi aday, adam gibi meclis listesiyle çıkan yürür. Onu anlatmak istedim.

LAF EBELİĞİ İLE BU İŞLER YÜRÜMEZ!!!

Seçime 6 ay kala daha fikirler netleşmemişse zaten seçimi falan da kazanamazsınız! Şöyle, sizin Belediye Başkan Adayınız ışık vermiyorsa, bu bizim adayımız olur denilecek adayınız yoksa, projeleriniz, yapmak istedikleriniz, oluşturacağınız vizyonunuz belli değilse laf ebeliği ile de bu işler yürümez.

Şöyle de bu işler yürümez; ‘Ben koydum aday bu?’ Bu da çok yanlış. Gerede halkı bakmayın çok güzel oy kullanır. Kamuoyunda çok farklı siyaset dedikoduları dönse de her zaman olduğu gibi iş ciddiyete büründüğünde adaylık için adı geçen isimlerin en az Yüzde 75’i kabuğuna çekilecektir.

Ama şunu da görmüyor değilim; vatandaşın yerel seçim çok çok umurunda değil, herkes gündelik yaşamında… Sadece siyasi partilere bağlı kişiler; kahve köşelerinde, kalabalık ortamlarda ‘bu onu yaptı, şu bunu yapmadı’ gibi ağız dalaşına giriyor. Bu kesim toplumun Yüzde 5’i etmez. Bu tartışmalar da zaten hiçbir zaman toplumun sesi olmadı. Vatandaş da bunları dinleyip “bana ne?” diyor anlayacağınız.

Yerel seçime 6 ay kala toplumun nabzının nasıl olduğunu özetle anlattım. Bu arada benim kim olduğumu merak edenler olmuş, selamınızı aldım. Haftaya görüşmek üzere…

1 Yorumlar
babacan babalı

yav sen ne dion :) senin desteklediğin mevcut belediye başkanı gerede gibi bir yerde 2019 seçimlerinde %47 ye düşürmüş senin anladığın başka bir konu varsa o kulvara yönel bırak bu işleri

Cevap bırakın