28-Nisan-2024 19:30:48

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
SABOTAJ MI?

SABOTAJ MI?

Gerede’de çıkan orman yangını ile ilgili ilk rapor oluşturuldu. Raporda 40 hektar alanın etkilendiği belirlendi. Yangının 3 ayrı noktada oluşması sabotaj ihtimalini kuvvetlendirdi. 3 günde söndürülen yangına havadan ve karadan müdahale edildi.  Oluşan maddi hasarın korkunç düzeyde olduğu belirtildi.     

Geçen hafta Gerede’ye bağlı Afşar Yaylası bölgesine yakın 3 ayrı noktada başlayan orman yangını sabotaj ihtimalini akıllara taşıdı.

Geçen hafta Cumartesi günü Aktaş bölgesi Avşar-Danışmentler Köyü Yaylası mevkii ile Kızılcahamam sınırındaki 3 ayrı noktada başlayan orman yangınının tek noktadan başlamaması ormanın birileri tarafından yakılması ihtimalini yükseltti.

İLK YENİGÜN PAYLAŞTI

Yangında yaşanan gelişmeleri internet sitesi aracılığıyla ilk Yenigün paylaştı ve kamuoyu gelişmeleri anbean sitemizden takip etti. Yine yangına dair görüntüler de tarafımızdan servis edildi.

HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR

Yangın alanında yangının yol açtığı hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yangından yaklaşık 40 hektar alanın etkilendiği belirtiliyor. Yangının neden çıktığını ve daha fazla önlem almanın yollarını araştırmak için soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi. Sabotaj ihtimali kuvvetli olan yangının neden kaynaklandığı rapordan sonra tam netlik kazanacak.

Doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği tehdit altına alan bu yangının, birçok nadir bitki ve hayvan türünün yaşam alanlarını tehdit ettiği ve ekonomiye de zarar verdiği tespit çalışmalarında rapor edildi.

22 saatte kontrol altına alınabilen Orman Yangınına 14 helikopter, 2 uçak, 45 arazöz, 5 dozer, 2 grayder, kepçe, 12 su ikmal aracı ve itfaiye ile müdahale edildiği de açıklanırken, bölgede 3 gün boyunca soğutma çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.  Yangında alevler içersinde kalan çok sayıda kırmızı orman karıncalarının ekipler tarafından kurtarıldığı da belirtildi. Kırmızı orman karıncalarının bazı orman zararlılarına karşı biyolojik mücadelede kullanıldığı açıklandı.

MADDİ HASAR KORKUNÇ

Orman yangınının söndürülmesi için kullanılan Helikopter, Uçak, Arazöz ve çeşitli araç giderleri ile beraber 40 hektarda oluşan tahribatın bilançosunun 50 Milyon TL’den yüksek olduğu ifade ediliyor.

Cevap bırakın