28-Nisan-2024 00:47:41

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
İHALELERDE PARA KONUŞTU!  

İHALELERDE PARA KONUŞTU!  

Gerede Belediyesi, kiralama süreleri dolan Esentepe mesireliğindeki Ahşap Kafeterya ve Terminal Düğün Salonu ile Arasta Çarşısı ve Atatürk Bulvarı üst yolda yer alan dükkanların kiralama ihalesini gerçekleştirdi.

Esentepe mesireliğindeki Ahşap Kafeterya ve Terminal Düğün Salonu’nun ihaleleri büyük ilgi gördü, fiyat artırımları birbirini kovaladı. Ahşap Kafeterya, ihalede istenilen muhammen bedelin 4 katı yükseğine yeni kiracısını buldu. Terminal Düğün Salonu ise ihale açılış bedelinin 11 katına yeni kiracısına kiralandı.

Gerede Belediyesi, kiralama süreleri dolan 4 işyeri için çıktığı ihalelerde, işyerlerini yeni kiracılarına kiraladı. Kiralama için açılan ihalelere çok sayıda istekli katıldı. Esentepe mesireliğindeki ahşap kafeterya ile Terminal Düğün Salonu’na rağbet oldukça yüksek oldu.

Fiyatı 4 kat artırıldı

Esentepe mesireliğindeki ahşap kafeteryanın kiralama ihalesi 6.600 TL + KDV ile açıldı. Fiyatlar kısa sürede 20 Bin TL’ye kadar çıktı. 25 Bin 050 TL + KDV bedeli ile kafeteryanın yeni kiracısı İsmail Calayır oldu. Böylece ihalede istenilen muhammen bedelin 4 katı yükseğine bu işyeri kiralandı. Kiralanan işyerinin yıllık Gerede Belediyesi’ne 360 bin 720 TL gelir getireceği belirtildi.

Terminal rekor kırdı

Esentepe mesireliğindeki kafeterya ile beraber ihalede rekabetin yüksek olduğu bir başka işyeri ise Terminal Düğün Salonuydu. Terminal Düğün Salonu için 6 bin TL + KDV bedel ile ihale başlatıldı. Fiyatlar yükseltildikçe yükseltildi ve son teklifte 55 bin TL + KDV bedel ile Düğün Salonunu Onur Yaman kiraladı. Bu ihalede ise fiyat, açılış rakamının 11 katı artırıldı. İşyerinin yıllık Gerede Belediyesi’ne 792 bin TL gelir getireceği belirtildi.

Gerede Belediyesi’nin yaptığı diğer 2 ihale ise şu şekilde gerçekleşti;

Arasta Çarşısı binasında yer alan hediyelik eşya dükkanı 9 bin TL bedelle İsmail Calayır tarafından kiralandı. Atatürk Bulvarı üst yolda yer alan dükkan 5 bin 150 TL bedelle mevcut kiracısına kiralandı.

Cevap bırakın