28-Nisan-2024 17:43:44

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
KÖYLERİMİZE YAPILANLAR İÇİMİZİ ISITTI

KÖYLERİMİZE YAPILANLAR İÇİMİZİ ISITTI

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, 2023 yılında devlet eliyle köylere yapılan hizmetleri açıkladı

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, 2023 yılında Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından devlet eliyle köylere yapılan hizmetleri açıkladı.
Kaymakam Fatih Kaya, 2023 yılında 12 adet içme suyu deposu tamir ve onarımının yapıldığını, 3 adet 50 ve 75 tonluk yeni içme suyu deposu yapıldığını, 2 adet yeni içme suyu tesisi inşa edildiğini, 3 adet sondaj kuyusu açıldığını, 2 adet terfiili içme suyu tesisi yapıldığını, köylerde kullanılmak üzere 4500 metre boru alımı yapıldığını, 3750 kg klor alımı yapıldığını açıkladı.
Köylerin içme suyu projeleri için 2023 yılında toplam 12 Milyon TL kaynak harcandığını belirten Kaymakam Kaya, asfalt ve yol çalışmaları için toplam 9 Milyon 900 Bin TL, kanalizasyon çalışmaları için 500 Bin TL, sosyal tesis ve köy konakları için 1 Milyon 380 Bin TL kaynak kullanıldığını açıkladı.

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, 2023 yılında devlet eliyle köylere yapılan hizmetleri açıkladı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
Gerede Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçemize bağlı 92 köy ve 96 mahallesinde köylerimizin daha yaşanabilir bir yer olmasını sağlamak için Devletimizin KÖYDES ve İl Özel İdaresi aracılığıyla ilçemize sağladığı ödenekle 2023 yılında çok sayıda proje ve hizmete imza atıldı.
Yapılan bu çalışmalarla vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak ilk gayemiz olmuş ve yürütülen hizmetler etkin ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
İÇME SUYU ÇALIŞMALARI:
İlçemiz köylerinin temiz ve sağlıklı bir içme suyu temini için, Sayın Valimiz Erkan KILINÇ’ın talimatları ve başkanlığında yürütülen “Köylerimizde Temiz İçme Suyu projesi” kapsamında İçişleri Bakanlığınca İlçemize ayrılan KÖYDES, İller Bankası ile İl Özel İdaresi ödenekleri ile;
12 adet içme suyu deposu tamir ve onarımı:
Öncelikli olarak içme suyu kaynakları ve su depolarının yenilenmesi projeleri öne alınarak, İlçemize bağlı 12 köyümüzün 12 adet içme suyu deposu yenilemesi kapsamında kalebodur ve fayans kaplamaları yapılmış olup, demir boru aksamı eksiksiz olarak yenilenmiş ve iç ve dış sıvaları yapılarak temiz bir içme suyu depolanması sağlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
3 adet 50 ve 75 tonluk yeni içme suyu deposu yapımı:
İlçemize bağlı 3 köyümüze 50 ve 75 ton ebatlarında olmak üzere yeni içme suyu deposu kazandırıldı. İçme suyu standartlarına uygun içi eksiksiz kalebodur ve fayans kaplı betonarme içme suyu deposu yapımı tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
2 adet yeni içme suyu tesisi inşası:
İlçemize bağlı 2 köyümüzün içme suyu yetersizliği problemi çözümlenerek, 3200 metre ve 5100 metre olmak üzere toplam 8300 metre isale hattı, 6 adet kaptaj ve maslak ile drenaj ve su başı himaye çiti yapımı tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
3 adet sondaj kuyusu açımı:
İlçemize bağlı 3 köyümüzün içme suyu yetersizliği problemi çözümlenmesi amacıyla her biri 200 metrelik sondaj kuyusu açımı yapılmış ve 3 sondajdan da yeterli su miktarı alınmıştır. 2024 yılı yatırım programı kapsamında GES (Güneş Enerjisi Sistemi) ile vatandaşlarımıza temiz ve içilebilir su verimine başlanılacaktır.
2 adet terfiili içme suyu tesisi yapımı:
Önceki yıllarda sondaj kuyuları açılan İlçemize bağlı 2 köyümüzün içme suyunu karşılanması maçıyla elektrikli motopomp sistemli terfii binası ve isale hatları yapımı tamamlanmıştır.
4500 metre boru alımı:
İlçemize bağlı 20 köyümüzün içme suyu isale ve şebeke hatlarının yenilenmesi için 4500 metre değişik ebatlarda boru alımı yapılarak hat değişimleri yapılmıştır.
İçme suları için klor alımı:
İlçemiz köylerinin su depolarında bulunan klorlama cihazlarının çalışır duruma getirilmesi için tamir, bakım veonarımları yapılmış olup 3750 kg klor alımı yapılmıştır.
İçme suları için toplam: 12.000.000,00 TL ödenek kullanılmıştır.
YOL PROJELERİ
İlçemize bağlı toplam 20 köyümüzün faydalandığı 7 km gurup yolu ve 9,5 km birinci derece köy yoluna toplam 16,5 km 1. kat asfalt ve İlçemize bağlı toplam 3 köyümüzün faydalandığı 6,5 km birinci derece köy yoluna toplam 6,5 km II. kat asfalt Bolu İl özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında tamamlanarak hizmete sunulmuştur.
Aktaş’taki sel felaketinin yaraları sarıldı
Ayrıca: 2023 yılı Haziran ayında meydana gelen sel felaketinde köy içi yolları kullanılmaz hale gelen Aktaş köyümüz için tahsisli gelen ödenek ile 2380 m2 6 cm yüksekliğinde beton kilit parke taşı döşemesi yapılarak köyümüzün ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
Ayrıca; İlçemizin en yoğun kullanılan ve yaklaşık 20 köyünün kullandığı sıcak asfalt gurup yolunun 16 km’lik kısmının yol çizgileri tamamlanarak hizmete sunulmuştur.
Dere akarsu üzerinden geçen yolların yapımı ve korunması kapsamında 1 adet çift gözlü menfez yapımı tamamlanarak hizmete sunulmuştur.
Asfalt ve yol çalışmaları için toplam: 9.900.000,00 TL ödenek kullanılmıştır.
KANALİZASYON ÇALIŞMALARI
İlçemize bağlı 2 köyümüzün kanalizasyon altyapısı problemlerinin giderilmesi amacıyla toplam 1550 metre şebeke hattı yapımı tamamlanarak köylerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
Ayrıca 10 adet köyümüzün kanalizasyon ve atıksu hatlarının yenilenmesi kapsamında 1000 metre boru alımı yapılarak tamir ve onarımları yapılmıştır.
Kanalizasyon çalışmaları için toplam: 500.000,00 TL ödenek kullanılmıştır.
SOSYAL TESİS VE KÖY KONAKLARI:
38 köyümüzün mevcut ve yeni yapılmakta olan sosyal tesis ve köy konağı yapım ve tamir, onarımları için toplam 1.380.000,00 TL nakdi yardım ödeneği kullandırılmıştır.
İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇ VE İÇ MAKİNASI PARKURU HİZMETLERİ
İlçe Özel İdare müdürlüğümüze ait 2 grayder, 2 kanal kazıcı kepçe, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, 2 silinir, 6 kamyon, 1 yama robotu, 1 vidanjör, 1 çöp kamyonu ve 2 hizmet aracı olmak üzere toplam 19 araç ile 92 köy ve buna bağlı 96 mahallesinde ulaşımı sağlayan toplam 635 km köy yol ağında 24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin hizmetlerine devam etti.
2023 yılında 17 km ham yolun stabilizeye dönüştürülmesi, 200 km sathi kaplama asfaltın tamir ve onarımı kapsamında 300 ton rotmiks yama malzemesi ile yama yapılması, 92 köyün tamamının su ve kanalizasyon patlaklarının tamir ve onarımı ile kanalların temizlenmesi ve yine 92 köyümüzün tamamında yürütülen çöp toplama faaliyeti eksiksiz ve sorunsuz devam etmiştir.

Cevap bırakın