27-Nisan-2024 13:28:29

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
NÜFUSTAKİ ARTIŞIN MİMARINDAN İLK YORUM

NÜFUSTAKİ ARTIŞIN MİMARINDAN İLK YORUM

30 BİN’İ ZORLAYACAĞIZ!

2000’li yıllardan sonra ilk kez 25 bin bandına gelen Gerede nüfusuna ilk yorum Belediye Başkanı Mustafa Allar’dan geldi. Allar, “Gerede’de sanayi ve istihdamda attığımız adımların meyvesini son 2 yıldır almaya devam ediyoruz. Nüfusumuz 25 bin bandına geldi. Sonraki yıllarda merkez nüfusta 30 bin’i, genel nüfusta da 40 bin’i zorlayacağız.”dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’in, resmi nüfus oranlarını açıklamasıyla netleşen yeni Gerede nüfusunu Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yenigün’e yorumladı.

Bu nüfus oranlarında Assan’ın faaliyete girmediğine dikkat çeken Allar, bu artışın Deri OSB ve Karma OSB’de yaşanan istihdam artışları sonrası oluştuğunu söyledi.

OSB’lerdeki çalışan sayılarının oldukça artmaya başladığını vurgulayan Allar, Assan firmasının bu yıl içersinde faaliyete başlamasıyla nüfusun oldukça artmaya devam edeceğini belirtti.

Başkan Allar, “Bundan sonraki yıllarda artık nüfustaki sabit kalma ve düşüş tarihe karıştı. Bunu açıklanan verilerden görebiliyoruz. Nüfusumuz 25 bin bandına geldi. Sonraki yıllarda merkez nüfusta 30 bin’i, genel nüfusta da 40 bin’i zorlayacağız.”dedi.

1 Yorumlar
Ahmet Kartal

Gerede'nin sağlıksız nüfus artışı gerçekten çok üzücü. Bu artış yapay ve ilçeye ciddi katmadeğer sağlamayacak olan ceza ve infaz evinin yapılışıdır. Gerede'nin alt yapısı tuna müsait değildir. Bugünü düşünen siyasiler bunu pozitif gibi lanse etseler bile 5-10 yıl sonra ne kadar yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Bunun yerine Gerede'ye 2-3 take teknoloji şirketi getirilse ne kadarda yakışık olurdu değil mi.

Cevap bırakın