27-Nisan-2024 16:02:56

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Küpçü, memleketi Gerede’de reform paketlerini anlattı

Küpçü, memleketi Gerede’de reform paketlerini anlattı

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ, EMEKLİYE ZAM!

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, dün memleketi Gerede’de vatandaşlar ile buluştu. İlçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Küpçü, AK Parti’nin 4’üncü kez iktidarıyla sonuçlanan seçimlerde verdiği destekten dolayı seçimden önce söz verdiği vatandaşlara teşekkür etti.

Küpçü, ziyaret esnasında Yenigün’e açıklamalarda bulunarak, TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta içi Gelir Vergisi ve bazı kanunlarda verilen süreleri uzatan yasa tasarısının kabul edilerek kanunlaştığını söyledi. Bu tasarı ile emekliye seyyanen artış sağlanacağını kaydetti. Küpçü, esnafa verilecek faizsiz kredi desteklerini de gerçekleştirdiği ziyaretlerde anlattı.  

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve kalabalık bir partili grubun eşlik ettiği ziyaret ile memleketi Gerede’deki esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Bir araya geldiği esnaflarla uzun uzun sohbet eden Küpçü ve beraberindekiler, AK Parti’nin 4’üncü kez iktidarıyla sonuçlanan seçimlerinde istikrara evet diyen esnaflara kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Faizsiz kredi

Ziyaretlerde seçim beyannameleri hakkında Yenigün muhabirlerine açıklama yapan Milletvekili Küpçü, 64’üncü Hükümet tarafından hayata geçirilecek reformlar hakkında bilgi verdi. AK Parti’nin esnafa büyük önem verdiğini belirten Küpçü, esnafa 30 bin lira faizsiz kredi ve iş kurmak isteyenlere 50 bin lira karşılıksız hibe desteği gibi önemli vaatleri içerisinde barındıran reform paketinin kısa sürede hayata geçeceğini kaydetti. Meclis çalışmaların tamamlanması ile birlikte esnafa büyük fayda getireceğini ve işletmelerin daha da güçleneceğini vurguladı.

Emekli maaşı

Emekli aylıklarıyla ilgili tasarıda düzenlemeyi gerçekleştirdik.”diyen Küpçü, “Bu düzenlemeyle tüm emekli işçilerimizin, işçi, BAĞ-KUR emeklilerimizin emekli aylıklarıyla 2016 yılında yıllık 1.200 liralık bir artış yapılacak. Böylece, tarım sektöründe çalışıp BAĞ-KUR’dan emekli olanlar hariç emekli maaşı bin liranın altında kalan hiçbir emekli kalmayacak. Ayrıca yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortalısı emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamen ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Cevap bırakın