28-Nisan-2024 00:38:07

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“MERKEZ NÜFUSTA 30 BİN’İ ZORLAYACAĞIZ”

“MERKEZ NÜFUSTA 30 BİN’İ ZORLAYACAĞIZ”

Nüfus artış hızında tarihte ilk kez Bolu’yu sollayan Gerede’de rakamların açıklanmasıyla ilk yorum Belediye Başkanı Mustafa Allar’dan geldi. Allar, “Sonraki yıllarda merkez nüfusta 30 bin’i, genel nüfusta da 40 bin’i zorlayacağız.”dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’in, resmi nüfus oranlarını açıklamasıyla netleşen yeni Gerede nüfusunu Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yenigün’e yorumladı.

Bu nüfus oranlarında Assan’ın ve cezaevinin faaliyete girmediğine dikkat çeken Allar, bu artışın Deri OSB ve Karma OSB’de yaşanan istihdam artışları sonrası oluştuğunu söyledi.

OSB’lerdeki çalışan sayılarının oldukça artmaya başladığını vurgulayan Allar, tekstil firmalarının zaten uzun yıllardır istihdama katkı sunmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Assan firmasının bu yıl içersinde faaliyete başlamasıyla nüfusun oldukça artacağını belirten Allar, Cezaevinin de nüfusa etkisinin bu yıl görülmeye başlamasıyla merkez nüfusun 26 bin dolaylarına çıkacağını öngördüklerini aktardı ve Deri Sanayi’ndeki istihdamın da her geçen gün artarak sürdüğüne şahit olduklarını dile getirdi.

Gerede merkez nüfusundaki son 2 yılda 1000’e yakın artışın geçmişte yaptıkları istihdama yönelik çalışmaların meyveleri olduğuna dikkat çeken Allar, “Bundan sonraki yıllarda artık nüfustaki sabit kalma ve düşüş tarihe karıştı. Bunu açıklanan verilerden görebiliyoruz. Sonraki yıllarda merkez nüfusta 30 bin’i, genel nüfusta da 40 bin’i zorlayacağız.”dedi.

Cevap bırakın