27-Nisan-2024 12:30:44

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
SALGIN ORTALIĞI KASIP KAVURUYOR!

SALGIN ORTALIĞI KASIP KAVURUYOR!

Gerede Devlet Hastanesi, grip ve soğuk algınlığı şikayetleriyle dolup taştı. Pandeminin yaşandığı en azılı dönemleri bile geçtiği belirtilen bu salgın ilçede ortalığı kasıp kavurdu.

Gerede’de en sık grip, RSV ve Kovid-19 vakaları görülüyor. Sabahın ilk ışıklarına dek hastane aciline tedavi için gelenler oluyor. İnsanlarda görülen belirtiler Domuz Gribi salgını olabileceği ihtimallerini akıllara getiriyor.

 

Gerede, eşi benzeri görülmemiş bir salgınla mücadele etmeye çalışıyor. Hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin Gerede Devlet Hastanesi’nin acil servisi hastalarla doluyor. Çoğu zaman adım atacak yerin kalmadığı hastanede insanlar doluluk oranına göre saatlerce sırasının gelmesini bekliyorlar.

Şu anda bir çok virüs ile karşı karşıya durumdayız. Elde ettiğimiz verilere göre, Gerede Devlet Hastanesi’ne hastaların büyük çoğunluğu titreme, boğaz ağrısı ve soğuk terleme şikayetleri ile geliyor. Aynı hastanın birkaç gün sonra bu sefer grip şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtiliyor. İnsanları yataklara sürükleyen bu hastalık nedeniyle acil serviste oturacak yer kalmıyor. Dışarıda ev halkından birine bulaşan hastalık birkaç gün içersinde tüm aileyi sarıyor. İlçede en sık grip, RSV ve Kovid-19 vakaları görülüyor.

DOMUZ GRİBİ Mİ?

İlçedeki hastalarda en fazla görülen belirtilere bakıldığında H1N1 yani Domuz Gribi salgını olabileceği ihtimalleri akıllara geliyor. Domuz Gribi belirtileri; yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları ağırlıklı vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme, titreme, yorgunluk ve halsizlik, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı olarak belirtiliyor. Bu belirtiler ilçedeki insanların hastaneye başvurmasındaki en sık şikayetler olarak dikkat çekiyor.

Cevap bırakın