28-Nisan-2024 03:21:29

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
TREN HATTI İSTEDİLER

TREN HATTI İSTEDİLER

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Bolu Şubesince yayımlanan “Bolu Yüzyılı İçin Vizyon Manifestosu”nda “Yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Filyos Limanı’na Gerede’den geçecek şekilde diğer organize sanayilerinin de yükünün alınacağı bir yük tren hattı yapılmalıdır.” önerisine yer verildi.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Bolu Şubesince yayımlanan “Bolu Yüzyılı İçin Vizyon Manifestosu”nda yeni organize sanayi bölgesi, turizm ve kültür konularında önerilere yer verildi.

Önerilerin Gerede’yi ilgilendiren kısmında ASRİAD Bolu Şubesi Başkanı Kadir Biçer, kentte kurulacak yeni sanayi alanıyla demiryolu projelerinin de hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Filyos Limanı’na Gerede’den geçecek şekilde diğer organize sanayilerinin de yükünün alınacağı bir yük tren hattı yapılmalıdır. Yük treni projesi, ayni zamanda Bolu’nun batısına Düzce ve Sakarya Arifiye’ye kadar da genişletilmeye müsait hale gelecektir. Filyos’tan Arifiye’ye bağlanan yük tren hattı, tüm hatlara hizmet verebilecektir. Bolu ilindeki tüm vatandaşlar, kamu görevlileri, bürokratlar, milletvekilleri, siyasiler, iş adamları, kobiler, yeni organize sanayi alanında birlik ve beraberliği sağlarsa, Bolu yüzyılını kurtaracak organize sanayi alanına sahip oluruz. Teklif olarak sunduğumuz yeni organize sanayi alanında direkt istihdam edilecek personel sayısı 61 bin kişi. Türkiye ve Bolu ekonomisine toplam yıllık katkısı 4 milyar 770 milyon dolar olacaktır.”

Cevap bırakın