27-Nisan-2024 17:53:41

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
10 YILDA İNANILMAZ DEĞİŞİM!

10 YILDA İNANILMAZ DEĞİŞİM!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında konuşan Başkan Mustafa Allar, sanayi alanında geçen 10 yılda, 10 yıl ile bugünü mukayese edemeyecek kadar gelişim sağlandığını söyledi.

Allar, “Karma OSB, 2014 yılında yolu olmayan, sadece 4 fabrikanın faaliyette olduğu bir noktadaydı. Bugün gelinen noktada tüm parseller doldu ve tam kapasite OSB’de üretim gerçekleştiriliyor.”bilgisini verdi. Allar, Deri OSB’ye yüzde 80 oranında taşınmanın gerçekleştiğini de ifade etti.

Son 2 yıldır Bolu merkez de dahil olmak üzere Bolu genelinde nüfusa oranla en fazla göç alan ilçenin Gerede olduğunu açıkça ifade eden Başkan Allar, “Son yıllarda ilçemiz göç veren bir ilçe değil. Aksine göç alan, ekonomisi güçlü bir ilçe. Artık istihdamla ilgili sıkıntısı olan bir ilçe değiliz.”dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında önemli bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Allar, Deri OSB, Karma OSB ve nüfus ve istihdamda yaşanan gelişmeleri ele aldı.

 SİYASİ GÖNDERME!

“Şehri yönetmeye talip olan insanların şunları bilmesi gerekir” sözleriyle yerel seçim öncesi bazı siyasi göndermelerde bulunması dikkatlerden kaçmayan Başkan Allar, “Gerede şu anda bir sanayi şehri, eğitim şehri, turizm açısından baktığımızda çok büyük avantajları olan, deniz ulaşımı ve havaalanları ile 30 milyon nüfusa 3 saatte ulaşılabilecek konumda olan bir ilçe. Bunlar bizim çok büyük avantajlarımız.”dedi.

“Özellikle sanayi alanında geçen 10 yılda, 10 yıl ile bugünü mukayese edemeyecek kadar gelişim sağladık.” Diyen Başkan Allar, “Deri OSB’ye yüzde 80 oranında taşınma gerçekleşti. Bugün dünyada derinin kalbi olan İtalya’ya deri ihraç edebilecek konuma geldik. Şu anki geldiğimiz aşamada Deri OSB’nin çevresel etkilerini minimize ederek daha yaşanabilir ilçe olmak için gayret ediyoruz.”bilgisini paylaştı.

10 YIL ÖNCE YOLU YOKTU, SADECE 4 FABRİKA VARDI

“Karma OSB, 2014 yılında yolu olmayan, sadece 4 fabrikanın faaliyette olduğu bir noktadaydı.” sözleriyle, kendi döneminde sanayi alanında yaşanan büyük atılıma dikkat çeken Başkan Allar, “Bugün gelinen noktada tüm parseller doldu ve tam kapasite OSB’de üretim gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki süreçte Karma OSB’ye kazandıracağımız yeni rezerv alanı ile sanayimizin gelişimini sürdürmeye devam edeceğiz.”dedi.

YENİ OSB KURULUYOR!  

Sözlerinin devamında, şu anda tamamen dolan Karma OSB’ye yeni bir alan daha oluşturulacağının bilgisini veren Allar, “Yeni Karma OSB’de seçici olacağız. Daha temiz ve daha yüksek katma değerli ürün üretecek bir sanayi bölgesi oluşturacağız. Yeni dönemde en büyük hedeflerimizden birisi bu. Yeni OSB ile birlikte bundan sonra ilçemizdeki yatırımlarda daha seçici davranacağız.”dedi.

NÜFUS GÖÇ ALIYOR

Yaşanan gelişmelerden sonra Gerede’nin göç veren ilçe konumundan çıktığından bahseden Başkan Allar, “Son yıllarda ilçemiz göç veren bir ilçe değil. Aksine göç alan, ekonomisi güçlü bir ilçe. İstihdamla ilgili sıkıntısı olan bir ilçe değiliz. Son 2 yıldır Bolu merkez de dahil olmak üzere Bolu genelinde nüfusa oranla en fazla göç alan ilçe; Gerede. Sanayi geliştikçe, istihdam arttıkça göç almaya devam edeceğiz.”dedi.

Cevap bırakın