28-Nisan-2024 02:30:44

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
GEREDE, YENİ KAYMAKAM FATİH KAYA’YI HAYLİ ŞAŞIRTTI!

GEREDE, YENİ KAYMAKAM FATİH KAYA’YI HAYLİ ŞAŞIRTTI!

2 buçuk ay önce göreve başlayan Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında yaptığı konuşmada Gerede ilçesinin kendisini hayli şaşırttığını söyledi.
İlçeye gelmeden önce Gerede’de organize sanayi bölgelerinin bu kadar gelişmiş olabileceğini düşünmediğini belirten Kaymakam Kaya, ilçede bulunan Fakülte ve Yüksekokul’da Ardahan, Bayburt, Iğdır illerindeki öğrenci kadar öğrencinin ön lisans ve lisans eğitimi aldığını ve bu durumun da oldukça şaşırtıcı bir gelişme olduğunu söyledi.
“Gerede ilçemize geldiğimde Ticaret ve Sanayi Odası’nın oluşuna da açıkçası şaşırmıştım.” Diyen Kaya, Gerede’de 5 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin olduğunu belirterek, “Gerede’ye geldiğimiz günden beri Teknik Liselerimizdeki çocuklarımızı ara eleman boyutunda nasıl yetiştirebilirizin çalışması içersindeyiz”dedi.
Toplantıda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ayrı bir parantez açan Kaymakam Kaya’nın; “Gördüğüm, geçirdiğim için söylüyorum; bir yerel yönetim ilçeye ancak bu kadar dokunabilir” sözleri oldukça dikkat çekti.

 

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında konuştu.
Nitelikli İstihdam Projesi’nin hayata geçirilmesinde katkısı bulunan Gerede OSB, Gerede MYO, Gerede TSO, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gerede Belediyesi’ne teşekkür eden Kaya, özellikle Karma OSB ve Deri OSB’deki bir çok önemli gelişmeyi yaptığı konuşmada paylaştı.
Kaymakam Kaya, “2 buçuk aydır Gerede ilçemizde bulunuyorum. Köylerimizle birlikte yaklaşık 40 bin nüfuslu bir ilçemiz var. İlçemizde göğsümüzü gere gere, övünerek söylediğimiz şey; bir fakültemizin ve meslek yüksekokulumuzun oluşu. 2818 kayıtlı öğrenci Gerede ilçemizde ön lisans ve lisans eğitimi alıyor. Bugün baktığımızda Ardahan, Bayburt, Iğdır illerindeki öğrenci kadar Gerede ilçemizde öğrenci üniversite eğitimi görüyor. İlçemizde böylesine güzel bir durum var. Buradan yetişecek ara elemanlarımızın MARKA işbirliğinde düzenlenen Nitelikli İstihdam Projesi’ne ana unsur olarak katkı sağlayacağı aşikar. Nitelikli İstihdam Projesi’ne katkı sunan üniversitemize teşekkür ediyorum.”dedi.

BU KADAR GELİŞMİŞ BİR OSB OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUM
“Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nin desteği ile şehre katkı sağlanması çok önemli.” diyen Kaymakam Fatih Kaya, “Bundan sonra da MARKA işbirliği ile bu gibi güzel projeler olacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için 2 Milyon TL hibe desteği veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile 2 Milyon TL kaynak harcayan, projenin takibini yapan, fabrikaların eleman sorununu çözüme kavuşturmak için önemli bir gelişme kaydeden Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkür ediyorum.
Gerede’ye ilk geldiğim zamanlarda bu kadar gelişmiş, bu kadar etrafına fayda ve katma değer üreten Organize Sanayi Bölgesi olduğunu düşünmüyordum. Dün de Gerede OSB’deydik. Dünyaya ihracat yapan bir fabrikamızı ziyaret ettik. Bu ilçenin yöneticisi olarak Gerede’de dünya çapında bir fabrikanın oluşundan gurur duydum. Mevcut alanında gelişimini tamamlayan ve tüm parselleri dolan Gerede Organize Sanayi Bölgemiz, yeni genişleme sahası ile daha da büyüyecek, daha çok katma değer, daha fazla istihdam, daha fazla ilçemizin ve ülkemizin milli gelirine katkı sunacak.”dedi.

60 FABRİKA DERİ OSB’DE ÜRETİMİNİ SÜRDÜRÜYOR
Toplantıda Deri OSB’deki gelişmelerden de bahseden Kaya, “Deri Organize Sanayi Bölgemize baktığımızda ise oranın daha da gelişmesi için çabalıyoruz. 127 parselin tamamı satılmış durumda. Bir taraftan taşınma ve fabrika inşaatlarının yapımı devam ediyor. 60 civarında firma Deri OSB’de üretimini sürdürüyor.”dedi.
“Gerede ilçemize geldiğimde Ticaret ve Sanayi Odası’nın oluşuna açıkçası şaşırmıştım.” Diyen Kaymakam Kaya, “Ama burada gördüm ki gerçekten de layıkıyla, şimdisiyle ve gelecek vizyonuyla Gerede Ticaret ve Sanayi Odamız çalışmalar yürütüyor. Bu istihdam projesine odamızın katkı verdiğini görüyoruz. Odamıza da teşekkür ediyorum.”ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZI İSTİHDAMA KAZANDIRMALIYIZ!
Sözlerinin devamında Milli Eğitimdeki gelişmelerden bahseden Kaya, “Gerede’de 5 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Gerede’ye geldiğimiz günden beri Teknik Liselerimizdeki çocuklarımızı ara eleman boyutunda nasıl yetiştirebilirizin çalışması içersindeyiz. İlerleyen zamanlarda çok daha etkin bir şekilde bu noktada çalışmalar yürütüyor olacağız. Şu anda devam eden ve açılması gereken bölümlerin fabrikalarımıza en düzgün şekilde eleman yetiştirmesine Milli Eğitim Müdürlüğümüz yardımcı olacak. Yaklaşık olarak 2000’e yakın lise öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi istihdama kazandırmalıyız. Çocuklarımıza gelecek kaygısı yaşatmadan, geleceğe daha güzel bakabilecek şekilde ortam sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Nitelikli İstihdam Projesi ile bir çok gencimiz, çocuğumuz yetişecektir.”bilgisini paylaştı.

BAŞKANA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Toplantıda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ayrı bir parantez açan Kaymakam Fatih Kaya, “Belediye Başkanımıza şahsımda teşekkür etmek istiyorum. Gördüğüm, geçirdiğim için söylüyorum; bir yerel yönetim ilçeye ancak bu kadar dokunabilir. Saydığım her türlü işte, çalışmada Gerede Belediyesi’nin imzası var. Milli Eğitimle ilgili sorunlarımızı Belediye ile beraber halledebiliyoruz. Bugün üniversitemizin binasından tutun nerede eksiği varsa sorun çözülüyor. Organize Sanayi Bölgelerimiz keza öyle. Bunlar benim gözlemlerim olduğu için anlatmak istedim. Gerede Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerel yönetim ile birlikte Geredemizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışacağız.”ifadelerine yer verdi.

Cevap bırakın