28-Nisan-2024 10:49:59

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Arkut Dağı’nı turizm merkezi yapacağız

Arkut Dağı’nı turizm merkezi yapacağız

Uluslar arası Kayaklı Koşu Müsabakalarının düzenlendiği Arkut Dağı Kayak Merkezi son yıllarda sessizliğe bürünürken 2015 yılında Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün girişimleri ile tekrar kayaklı koşu müsabakalarının merkezi oldu.

B Ligi Kayaklı Koşu Müsabakaları, Balkan Şampiyonası gibi tekrar ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak olan Arkut Dağı Kayak Merkezi ismini duyurmaya başladı.

Turizm bacasız fabrika

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Allah vergisi tabiatımızla Bolu’muz cennetten bir köşe. Gerede’de de bu nasipten fazlasıyla var. Gerek yaz turizmi gerekse kış turizmine yönelik alternatiflerimiz mevcut. Yaylalarımız, kayak merkezimiz, Esentepe mesireliğimiz bu bütünün çok güzel parçaları. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kongre vesilesi ile Bolu’ya yaptığı ziyarette, “Bolu’yu turizm alanı” ilan edeceklerini belirtmesi heyecanımızı katladı. Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi hem slolom pisti hem de tescilli kayaklı koşu pisti ile kayakseverlere hitap ediyor. Kayak Milli Takımımız şu anda Gerede’de kampa girdi. Ulusal yarışlar tertiplendi ve Balkan Şampiyonası da önümüzdeki hafta Gerede’de düzenlenecek. Kayak Evi ve Dinlenme Tesisi hizmete girdi. Kayak merkezine geçmiş yıllarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2015 yılı Arkut Dağı Kayak Merkezi’nin sıçrama yılı olacak. Turizm bacasız fabrika, burada yapılan istihdamlar da işsizliğe karşı önemli bir hamle olacak” dedi.

Küpçü; “Gelecekte daha fazla yapılacak yatırımlarla standartların üstüne çıkarılacak olan Arkut Dağı Kayak Merkezi Gerede’nin dünyaya açılan penceresi olma yolunda önemli mesafeler kat etmiş olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Uluslar arası Balkan Kupası Yarışmaları 20-23 Ocak 2015 tarihleri arasında Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Cevap bırakın