28-Nisan-2024 07:03:22

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BU NE GÜZEL GÖRÜNTÜDÜR! 

BU NE GÜZEL GÖRÜNTÜDÜR! 

Bu hafta 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ne denk gelen “Sabah Namazı Buluşması”nda Yeni Cami tıklım tıklım doldu. Şehitlerimizin gününde, hafızlar diyarında yaşanan bu güzel görüntü tek kelimeyle mest etti.

Müftü Şenoğlu, “İnşallah bu buluşmamız saman alevi gibi olmaz, devamı gelir. Etrafımız yangın yeri, hatta o yangın alevlendirilmeye çalışılıyor. Öyle bir gençlik bırakmalıyız ki sabah namazında Cuma Namazı gibi camileri doldursun, Çanakkale ruhunu aratmasın ve canlandırsınlar. İşte o zaman çıkarılmak istenen yangınlardan korkumuz ve gelecekten endişemiz olmasın”diye konuştu.

Bu hafta 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ne denk gelen “Sabah Namazı Buluşması” Yeni Cami’de gerçekleşti. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof Dr. Mehmet Ünal’ın da katıldığı sabah namazı buluşmasında Yeni Cami, Cuma Namazını aratmadı. Tıklım tıklım dolan Yeni Cami’de gençlerin sabah namazına yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Saman alevi gibi olmasın

Sabah Namazının ardından, görevli İmam-Hatibin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, coşkuyla yapılan tesbihatla devam etti. İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Geçen haftaki Cuma buluşmasında, gençlerin ve bayanların da buluşmaya katılmalarını, bu haftanın katılım itibariyle daha bir özel olmasını özellikle diliyorum talebinin karşılık bulması sebebiyle, Cuma cemaati gibi bir katılımı gerçekleştiren ve kendilerini sevindiren tüm cemaate teşekkür ediyorum. İnşallah bu buluşmamız saman alevi gibi olmaz, devamı gelir dileğiyle cemaatin katılımının daimi olmasını temenni ediyorum. Etrafımız yangın yeri, hatta o yangın alevlendirilmeye çalışılıyor. Öyle bir gençlik bırakmalıyız ki sabah namazında Cuma namazı gibi camileri doldursun, Çanakkale ruhunu aratmasın ve canlandırsınlar. İşte o zaman çıkarılmak istenen yangınlardan korkumuz ve gelecekten endişemiz olmasın”diye konuştu. Program Hafız Kemal Halıcı Hoca Efendinin duasıyla sona erdi. Cami çıkışı cemaate sabah kahvaltısı ikram edildi.

Cevap bırakın