28-Nisan-2024 14:56:20

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
GEREDELİ TAŞERON İŞÇİ ASGARİ ÜCRETLİNİN SESİ OLDU!

GEREDELİ TAŞERON İŞÇİ ASGARİ ÜCRETLİNİN SESİ OLDU!

Gerede’deki Karayolları Bakımevi’nde taşeron işçi olarak çalışan Durmuş Öztürk, Türk-İş Sendikası’nın işçi temsilcisi olarak 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit komisyonunda yer aldı.
Gazetemize konuşan Öztürk, “Talebimiz 18 bin TL’ydi. 17 Bin TL ile masadan kalktık. İstediğimiz olmadı, 18 Bin TL olsun istiyorduk. Toplantıda geçim şartlarını anlattım”dedi.

Türkiye’de 2024 yılı için asgari ücret 17 bin TL olarak açıklandı. 15 kişiden oluşan asgari ücret tespit komisyonunda Geredeli Durmuş Öztürk, işçi temsilcisi olarak adından oldukça söz ettirdi.
Asgari ücretlilerin sesi olarak komisyonda taleplerini dile getiren Öztürk, komisyondan önce yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. 15 bin TL olması beklenen asgari ücretin 17 bin seviyelerine çıkmasında Geredeli Durmuş Öztürk’ün açıklamaları büyük katkı sundu.
Komisyonun ilk toplantısından sonra Öztürk, “Asgari ücretle çalışıyoruz. Aldığımız asgari ücret yetmiyor. Bir ev kirası, bir aylık ekmek parası ile bu asgari ücret tükeniyor. Bizim çocuklarımız da var. İster istemez bizim çocuklarımız da meyve yemek istiyor. Bizim çocuklarımız da peynir yemek istiyor. Bunları yiyemiyor. Gelişimleri zayıf oluyor. Biz neden yaşam şartlarına uygun yaşam şartı içinde yaşamıyoruz? Türkiye’de 8 milyon asgari ücretlinin temsilcisiyiz. Biz şunu diyoruz, 8 milyon asgari ücretli var ve bunların ailesi ile beraber 33 milyon asgari ücretle geçinen milletiz. Herkes diyor ki; ‘aldığımız yetmiyor’ veya ‘kiramız yetmiyor’, ‘birini alsak biri eksik kalıyor” açıklamasını yapmıştı.

18 BİN TL OLSUN İSTİYORDUK

Gerede’deki Karayolları Bakımevi’nde taşeron işçi olarak çalışan Durmuş Öztürk, asgari ücretin 17 bin TL olarak açıklanmasının ardından gazetemize konuştu. Türk-İş işçi temsilcisi olarak asgari ücret tespit komisyonundaki 15 kişiden biri olan Öztürk, “Talebimiz 18 bin TL’ydi. 17 Bin TL ile masadan kalktık. İstediğimiz olmadı, 18 Bin TL olsun istiyorduk.”dedi.

GEÇİM ŞARTLARINI ANLATTIM

Asgari ücreti 16 bin 300 TL’den 17 Bin TL’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkardığını belirten Öztürk, “Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Maalesef fiyat artışları ortada. Biz rakamın açıklanmasıyla beraber muhalefet şerhi koyarak masadan ayrıldık. Toplantıda geçim şartlarını anlattım, yeni yılda geçinilebilecek ücret talebimizi ifade ettim. Bütün asgari ücretli işçilerimiz bilsinler ki onların üzerimde bulunan tüm sorumluluklarını ilettim. Elimden gelen tüm mücadeleyi işçilerimiz için verdim”dedi.

Cevap bırakın