27-Nisan-2024 23:45:52

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
İTİRAZ OLACAK MI?

İTİRAZ OLACAK MI?

1 Kasım Genel Seçimlerinde dün Bolu’da adeta nefesler tutuldu. Akşam saat 20.30’a kadar 3-0’ı kutlamaya hazırlanan Ak Parti, son sandıkların açılmasıyla 2 milletvekiline razı oldu. 3. milletvekilini Ak Parti’ye kaptırdıklarını sanan CHP’lilerin ise resmi olmayan rakamlara göre, 1030 gibi az bir farkla son anda yüzü güldü. Kamuoyunda seçim sonuçlarına itiraz edilip edilmeyeceği konuşulmaya başlandı.

Bolu’da nefeslerin tutulduğu genel seçimler 2-1 sonuçlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre açılan sandıklarda Ak Parti 2, CHP 1 milletvekilini garantiledi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Bolu genelinde AK Parti 62.97, CHP 21.28, MHP ise 10.74 oy aldı. Böylece Bolu’da AK Parti Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü’yü, CHP ise Tanju Özcan’ı meclise gönderdi.

SON DAKİKA VEKİLİ

Sandıkların açılmaya başlamasıyla siyasiler dört gözle sonuçlara kilitlendi. Önce şehir merkezinden gelen oylar ile CHP’liler bir milletvekili ümidini korurken, kırsaldan gelen sonuçlarla yıkıldılar. CHP’liler akşam sıralarında sandıkların yüzde 80’inin açılmasından sonra partiden ayrılmaya başladılar. Gerede’den de gelen blok oy AK Parti’nin oyunu tavan yaptı. Ancak saat 20:30’a kadar 3-0 görünen tablo Bahçelievler ve Sümer gibi mahallelerden gelen sonuçlarla 2-1’e döndü. Son anda bir milletvekili çıkarmayı başaran CHP’de yüzler güldü.

GEREDE’DE SEVİNÇ

Ak Parti’de ise sandıkların açıldığı saat 17:00’den itibaren yoğun bir kalabalık oluştu. Özellikle Gerede’deki partililer ellerinde bayraklarla kurulan ekranlardan seçim sonuçlarını takip ettiler. Ak Parti’de oluşturulan odada seçim sonuçlarını kayda girdi. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de Gerede’de sonuçları takip etti.  Sonuçların kesinleşmeye başladığı saatlerde Fehmi Küpçü, partililerin tezahüratlarıyla karşılaştı ve Küpçü parti binasında tebrikleri kabul etti. Saat 20.30’a kadar 3-0 sonucuyla kutlama yapmayı bekleyen Ak Parti’de, son dakikalarda Tanju Özcan’ın kıl payı seçilmesiyle üzüntü yaşansa da AK Parti’nin tek başına hükümet kuracak milletvekili çoğunluğuna ulaşması büyük sevinçle karşılandı. Ayrıca partililer tarafından oluşturulan araç konvoyu Gerede sokaklarında tur attı. Kamuoyunda seçim sonuçlarına itiraz edilip edilmeyeceği konuşulmaya başlandı.

Cevap bırakın