Cuma günü gerçekleşen kongre ile Geredespor’un yeni başkanı Bahri Esen oldu. 59 kişilik bir yönetim oluşturmayı başaran Esen, denetim kurulu ile beraber 79 ismi Geredespor çatısı altında birleştirdi.
Eski futbolculara da yönetimde yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı. 51 yıllık tarihinin en yoğun katılımlı kongresinde en büyük eksiklik Onursal Başkan Yunus Çufa oldu. Onunla ayrı bir şenlenen kongreler artık ne yazık ki olmayacak. Bu buruk eksiklikle yapılan kongreye katılımın fazla olması, birbirinden değerli isimlerin yönetimde taşın altına elini koymaya Geredespor için hazır olması şüphesiz en fazla Onursal Başkan Yunus Çufa’yı sevindirdi.
51 yıllık önemli bir geçmişe sahip Geredespor’da yeni başkan Bahri Esen oldu. Alışılagelmişin dışında yaklaşık 60 kişiyi yönetimde yer almaya ikna eden Esen, kalabalık bir listeyle seçime gitti. Kongre, Geredespor tarihinin de en yoğun katılımlı kongresi oldu.
“O’nun hedeflerine bir gün ulaşılacak”
Kongrede ilk konuşmayı Geredespor Başkanlığı görevini Bahri Esen’e devreden İsmail Çetin yaptı. 5 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Çetin, “2016 yılında yapılan kongrede Nazım Göktaş başkanımdan görevi devraldık. Hedeflerimizi belirledik, en büyük sorunun alt yapı ve tesisleşme olduğuna karar verdik. Şanslı bir başkanlık yaptım. Çünkü geçmişte Geredespor Başkanlığı yapmış, bu görevin zorluğunu bilen bir belediye başkanımız vardı. Yine futbola gönül vermiş bir Milletvekilimiz vardı. Mevcut sahamız tamamen yenilendi, yine bu dönemde Geredespor’a kamp tesisi inşa edildi. 2016 yılında görevi devraldığımızda Geredespor BAL Ligi’ndeydi. İyi bir takım kurduk, BAL Ligi’ni o sezon 8. sırada bitirdik ama Play-Out maçlarında şansımız gülmedi. Yeniçağa ve Göynük takımlarına tek maçlarda elendik. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Hatalarım vardır, yanlış transfer vardır, yanlış kararlarım vardır ama hedefim Geredespor’u tarihinde ilk kez 3. Lig’e çıkarmaktı. Yeni yönetime baktığımda yeni başkanımız Bahri Esen’e teşekkür ediyorum, biz atlamışız, Geredespor’da ruhuyla ter dökmüş çok arkadaşımızı gördüm. Bizim hatamızdı. Biz görevi bugün devrediyoruz ama görevi devrettik diye top sizde artık demeyeceğiz. Kulüp Başkanlığı, madden, manen baş ağrıtıcı bir iş. Bahri Esen başkan ile bu konuyu istişare ettiğimizde ‘görev verilirse kaçmam, taşın altına elimi korum’ dedi. Bu sorumluluğu herkes almaz. Yine hem madden hem manen Geredespor’un emrinde olacağıma söz veriyorum. Hepimiz bugün duygusallaştık. Rahmetli Yunus Çufa’sız ilk kongremiz. Kulübe 50 yılını vermiş bir abimizdi. Rahmetle anıyoruz, Geredespor onun hedeflerine bir gün ulaşacak.”dedi.
“İsmini silemedim”
Daha sonra konuşma yapan Geredespor eski Başkanlarından Nazım Göktaş, “Belediye Başkanımız Mustafa Allar varken başkanlık yapmak çok rahat. Ben başkanlık dönemimde çok rahat ettim. Geredespor’un yeni Başkanı Bahri Esen başkan da rahat edecektir. Onursal Başkanımız Yunus Çufa’nın eksikliği var kongre salonunda. Hala telefon rehberimden ismini silemedim. Kendisini rahmetle yad ediyorum.”dedi.
“Maçların yarısı karakolda bitti”
Eski başkanlardan sonra kürsüye gelen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise, “Yunus Çufa başkanımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Geredespor’un kuruluşundan bu yana yarım asır geçmiş. Geredespor’un bizim üzerimizde manevi sorumluluğu var. Geredespor aynı zamanda siyaset üstü bir kurum. Geredespor’da kulüp başkanlığı yapmış biri olarak, bu kulüpte anıları olan bir insanım. 2008 yılında Geredespor’un genel kurulu yapılmazsa kapanacağı bir dönemde Geredespor yönetimini devraldık. İyi kötü bir takım oluşturduk. İlk sezonumuzda maçlarımızın neredeyse yarısı karakolda bitti. Sadece iyi takım olmanız yetmez, Bolu’da güçlü olmanız gerekiyor. İlk sezonumuzda Play-Off’lara katılamadık ama sonraki sezon şampiyon olduk, BAL Ligi’ne Geredespor’u taşıdık. Maçlar kaybedilir, kazanılır. Bizim en büyük eksikliğimiz alt yapımız. Keşke Bolu’dan ve çevre ilçelerden değil kendi futbolcularımızla maçlara çıkabilsek. Alt yapıya önem vermemiz lazım. Kendi evlatlarımızı bu takıma entegre etmemiz lazım. Geredeli futbolcu sayımız az. Bolu’dan sürekli takviye yapmak zorunda kalıyoruz. Kalıplaşmış bir takım oluşturmalıyız. Alt yapı yoksa üstünden hayır gelmiyor. Her yıl takım değiştirmek zorunda kalıyoruz.
Geredespor için kamp tesisi inşa ettik, stadımız yenilendi, Geredespor’a yeni bir otobüs aldık. Geredespor bu açıdan şansı bir kulüp. Yeni ekibin başarılı olacağına inancım tam. Yerel yönetim olarak Geredespor’un sonuna kadar arkasındayız.”dedi.
Daha sonra 59 kişilik yeni yönetim kurulu ve 10 kişiden oluşan yeni denetim kurulu oylamaya sunuldu. Oy çokluğu ile liste kabul edildi. Yapılan seçimin ardından yeni Geredespor Başkanı Bahri Esen oldu.
“Önce BAL sonra 3. Lig’e Rabbim bu kadroyla çıkmayı nasip etsin”
Seçimden sonra kongredeki son konuşmayı yapan Geredespor’un yeni Başkanı Bahri Esen, şu ifadeleri kullandı; “32. Olağan Genel Kurulumuzun memleketimize, Geredespor’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Geredespor denilince akla ilk gelen isim merhum Yunus Çufa Başkanımıza, kısa bir süre önce kaybettiğimiz, yan yana çok maç izlediğim Selami Öztürk kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum.
Ben öncelikle Geredespor’umuzun her daim yanında olan, her türlü desteği sağlayan, stadımızı ve tesisimizi ilçemize kazandıran başta Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü olmak üzere Mustafa Allar başkanıma, İsmail Çetin başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bir teşekkür de içinde bulunduğumuz zor günlere rağmen ‘söz konusu Gerede ve Geredespor ise her türlü varım’ diyerek Geredespor’umuzu yalnız bırakmayan siz değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma etmek istiyorum.
Çok sevdiğim Geredespor’umuzda göreve bir dönem yöneticilik ile başladım, şimdi de Allah kulüp başkanlığı yapmayı nasip etti. İnşallah Rabbim Geredespor’u hak ettiği yere önce BAL sonra 3. Lig’e çıkmayı bu kadro ile nasip eder. Bunu canı gönülden istiyor ve inanıyorum. Çünkü başarısız olmak için hiçbir bahanemiz yok, Geredespor’umuza destek veren, başkanlık yapmış tecrübeli bir belediye başkanımız, stadımız, tesisimiz, yönetimimiz ve başarıyı hak eden Geredemiz var. Geredespor’a emeği geçenlere teşekkür eder, kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”
YÖNETİM KURULU
BAHRİ ESEN (BAŞKAN)
AYHAN TABAK
BAHRİ DUMAN
DURMUŞ DANIŞMAN
SADIK DEMİR
İSMAİL GÜRCAN
CENGİZ DEMİR
MUSTAFA ÇİÇEK
EŞREF TÖNGEMEN
FEVZİ DOĞANCI
OSMAN YILMAZ
HARUN TURÇİN
HASAN BİÇER
HASAN CALAYIR
KEMAL MURATOĞLU
HULUSİ CALAYIR
İBRAHİM BOZTOPRAK
COŞAR BIYIK
İRFAN AVCI
KADİR AYDEMİR
RAMAZAN ÇALIŞGAN
SEDAT ZENGİN
DURMUŞ ERSOY
SEDAT ARSLAN
SITKI ÇAKIR
İSMAİL ÇAKMAK
NURİ TABAK
UĞUR KUTLUGÜN
YUSUF RENKLİ
VEDAT AKGÜN
ABDULLAH YILMAZ
YUNUS DEMİRSES
EMRULLAH ERÇİMEN
ÖZKAN ÇELİK
MURAT BALCIOĞLU
ENGİN URHAN
İLHAN KAYMAZ
MURAT ÖZKAN
EMRULLAH DEMİR
ÖMER YILMAZ
FATİH ÖNEREN
ÖMER ÇAKIR
DURSUN ARSLAN
HASAN DEMİRTAŞ
EROL CALP
MUSTAFA ERYILMAZ
MURAT CEYLAN
UĞUR ÖZCAN
MEHMET ÇIĞRILI
SAMİ PEKCANLI
KURBAN SÜNKAR
NURİ TURUNÇ
CİHAN ESEN
HÜSEYİN BİRCAN
KENAN DUMAN
ZAFER ÖNDAĞ
ŞENOL ERDOĞANLI
HALİT BİLGE
SERKAN CANDAN
DENETLEME KURULU
HALİL İBRAHİM GÖKÇE
OSMAN ÇİÇEK
SEDAT BARTIK
İSMAİL YELER
AHMET OKÇU
ALİCAN DUMAN
MURAT BULDUKLU
EMİN YERLİKAYA
YASİN TURAN
İBRAHİM ERCAN