28-Nisan-2024 17:33:47

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
TEMMUZ’DA TÜM DETAYLAR NETLİK KAZANACAK

TEMMUZ’DA TÜM DETAYLAR NETLİK KAZANACAK

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Temmuz ayı sonunda Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tüm detayların netlik kazanacağını ve inşaat öncesi tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Gerede’de bugüne gerçekleşecek en büyük proje olma özelliği taşıyan Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, önemli bilgiler paylaştı.

Yenigün’e özel açıklama yapan Allar, “14 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleşen ihalenin ardından 7 firmanın sunduğu teklifler 18 Eylül Cuma günü netlik kazandı. Bilindiği gibi ihale şartnamesi gereği,  ihaleyi alan firma 9 ay içersinde inşaat aşaması öncesi tüm şartları oluşturmak zorunda.”dedi.

Yapılan çalışmalar

Temmuz ayında Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaat öncesi tüm çalışmaların tamamlanacağını belirten Başkan Allar, “Proje kapsamında şu anda hak sahiplerinin tespiti, yıkılacak olan yapıların gayrimenkul değerlemesi, arsaların gayrimakul değerlemesi ve jeolojik etütler ile projenin imar planları, mimari ve statik uygulama projeleri üzerinde çalışmalar yürütülüyor. İlerleyen tarihlerde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerinin yürütülmesinin ardından inşaat çalışmalarına başlanılması için ihaleye çıkacağız.”dedi.

Çok büyük proje

“Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Gerede’de bugüne dek gerçekleşecek en büyük proje olacak ve ilçe tamamen yenilenmiş bir şehir haline gelecek.” Diyen Başkan Allar, “Yeni ve güvenilir yapının çok az olduğu Demirciler Mahallesi’nde Halil Nom Ortaokulu ve PTT binası dahil olmak üzere 316 yapının yıkımı bu projede gerçekleşecek. 316 binanın yanı sıra 800 adet bağımsız bölüm yani odunluk, dükkan, garajlarla birlikte toplam 90.000 metrekare alanda yıkım yapılacak. Fay hattının geçtiği 30 metre genişliğindeki alan yol olacak. Arasta Projesi’nde hayata geçirilemeyen AVM’yi de burada hayata geçirmek için çalışma yürütüyoruz.”diye konuştu.

Kaynak tamam

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kaynak tahsisi yapılmasını sağlayarak, projenin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırdığından bahseden Allar, “Kaynağın aktarılmasıyla birlikte ihale süreçleri hızla gelişti. İnşaat öncesi yapılacak çalışmalar için muhammen bedeli 2 Milyon TL’nin üzerinde olan büyük bir projeden bahsediyoruz. Milletvekilimiz Fehmi Küpçü’nün desteğiyle bu noktaya geldik ve bu yıl projeye startı vermeyi planlıyoruz. Gerede, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte yepyeni bir kent olacak diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte her şey netliğe kavuşacak ve hak sahipleri dairesine karşılık, evine karşılık yada arazisine karşılık kaç metrekarelik bir daireye yada dükkana sahip olacaklarını öğrenecekler.”dedi.

Arasta ile beraber

Yine Arasta Projesi’ne de Kentsel Dönüşüm Projesi ile başlamayı planladıklarını kaydeden Allar, “Arasta Projesi’nde çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Demirciler Mahallesi ile birlikte yeni bir görünüme kavuşacak Arasta Projesi’nde Ankara Hamamönünü örnek aldığımızı daha önce açıklamıştık. Özetle ilçemizi örnek, mega bir kent haline dönüştürüyoruz.”diye konuştu.

Cevap bırakın