27-Nisan-2024 11:05:36

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
VADİ’NİN ŞAHİN AĞASI GEREDE’DE

VADİ’NİN ŞAHİN AĞASI GEREDE’DE

Oynadığı bir çok önemli dizinin yanı sıra Türkiye’nin en çok izlenen dizisi Kurtlar Vadisi’ndeki “Şahin Ağa” karakteri ile tanınan Turgay Tanülkü, Gerede ilçesine geldi. İlçede çekimleri devam eden bir filmde rol alan usta oyuncu, Taşhan isimli çay ocağında Geredelilerin sevgi seli ile karşılandı.

Usta oyuncu ile çok sayıda vatandaş sohbet etme imkanı bulurken Turgay Tanülkü, kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.     

“ŞAHİN AĞA” KARAKTERİYLE ÜN YAPAN TURGAY TANÜLKÜ KİMDİR?

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1976’da mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad’da Tiyatro Akademisi’nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü; körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye’de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu. Hâlen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor.

Tanülkü 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984’te Konya’da Uluslararası Reji Ödülü aldı. 1988-89 döneminde, Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları’nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar ve Misafir adlı oyunlarla, reji dalında Alman Yeşiller Partisi Barış Ödülü’nü aldı. Ayrıca meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışması da yapmıştır. Hâlen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer almaktadır. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile hafızalara kazınmıştır. 2015-2021 yılları arasında atv’de yayımlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine Şahin Ağa adlı karakterini canlandırdı.

Cevap bırakın