29-Nisan-2024 02:46:53

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BAŞKAN ADAY!

BAŞKAN ADAY!

MHP’DE VE DİĞER PARTİLERDE KONUŞULAN ADAYLAR…

Siyasi arenanın ısınmaya başladığı bu günlerde AK Parti ve MHP’de aday başvuruları alınmaya başlandı. Aday olabilecek isimler de bu dönemde kamuoyu yoklaması yaptırmaya başladılar. Aday adaylığı sürecinin resmen başladığı AK Parti cephesinde en çok merak edilen konu şüphesiz Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın aday olup olmayacağı.

 

BAŞKAN ADAY!  

Belediye Başkanı Mustafa Allar, teşkilatı ve teşkilatının üst kademesine göreve yeniden talip olduğunu bildirdi. Hali hazırda mevcut belediye başkanı olduğu için doğal aday olan Başkan Allar, AK Parti’nin aday göstereceği en büyük isim olarak dikkat çekiyor. Gerede Belediyesi’ni yeniden kazanabilecek potansiyeli bulunan Allar, ilçede gerçekleştirdiği büyük yatırımlar ile 2. dönemini çok iyi geçirdi. Ayrıca Gerede’deki çok büyük bir kesim mevcut başkan Mustafa Allar için “çalışmadı” demiyor. Bu durum Allar’ın sahada en büyük kozu olarak dikkat çekiyor.

AK Parti’de aday adayı olması beklenen bir diğer isim ise AK Parti’nin ilk dönemlerinde Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in danışmanlığını yapan Durmuş Ali Daldallı. Uzunca bir süredir Gerede’den uzak kalan Daldallı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yaptığı biliniyor. Daldallı’nın son günlerde Gerede ilçesine sık sık gelmeye başladığı da ifade ediliyor.

TEŞKİLAT MACERA ARAMAYA SICAK BAKMIYOR

AK Parti İlçe Teşkilatında şu an genel düşünce; Mustafa Allar’ın bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapması noktasında. Bu düşünceden hareketle yerel seçim öncesi parti içersinden çok fazla aday adayı çıkmasına ihtimal verilmiyor. Teşkilat ayrıca, seçimi kazanmış ve kazanabilecek bir adayı varken macera aramaya sıcak bakmıyor.

MHP CEPHESİ

Milliyetçi Hareket Partisi, pazar günü seçim startını vermesiyle birlikte seçim çalışmalarına resmen başladı. MHP’de aday olacak ilk isim denilince İlçe Başkanı Mustafa Çiçek ön plana çıkıyor. Genel seçimde partisine iyi bir ivme yakalatan Çiçek, partisinin oyunu da genel seçimde yükseltmeyi başardı. Bu başarının devam etmesi adına şu anda parti içersinde kendisine büyük bir destek de mevcut.

Aday olabilmesi ihtimal bir diğer isim İşadamı Akif Allar. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve MHP İl Başkanı İlhan Durak ile diyaloğu oldukça sağlam olan Akif Allar da MHP’den aday olabilecek isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önceki yıllarda MHP İlçe Başkanlığı yapan Ayhan Tabak da aday olması ihtimal isimler arasında bulunuyor.

YENİDEN REFAH CEPHESİ

Yerel seçime hazırlanan Yeniden Refah Partisi’nde ise en muhtemel adayın mevcut ilçe başkanı olduğu belirtiliyor. Teşkilat, yerel seçim öncesi İlçe Başkanı Veysel Ayeroğlu’nun yanında yer alıyor.

DİĞER PARTİLER

Bir önceki yerel seçimde 2. Parti olan BBP ile CHP ve İYİ Parti’de şu ana kadar her hangi bir hareketlilik bulunmuyor. CHP ve İYİ Parti’nin Gerede’de aday çıkarmama ihtimali de bulunuyor.

1 Yorumlar
babacan babalı

Kardeş sana tavsiye sen bu işi bırak Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsun Ne partiden haberin var ne Gerede'den ne de insanlardan Kendince toplumda bir kanı oluşturmaya çalışıyorsun ama kendine yazık ediyorsun senin bu yazına sadece gülerler

Cevap bırakın