27-Nisan-2024 17:14:42

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BOLU’NUN EN BÜYÜK YATIRIMI GEREDE’YE!

BOLU’NUN EN BÜYÜK YATIRIMI GEREDE’YE!

20 Ekim’de gerçekleşen ve 10 firmanın teklif verdiği Demirciler Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi ihalenin ayrıntılarına haber ekibimiz ulaşmayı başardı. İşte ayrıntılar;
20 Ekim 2023 Cuma günü saat 11.00’da Gerede İlçesi Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 1. etap 236 adet konut, 154 adet dükkân, 34 adet ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ihalesinde firma teklifleri alındı.

YAKLAŞIK MALİYET
İhalenin ilk kısmında projenin yaklaşık maliyeti 754 milyon 698 bin 661 TL olarak açıklandı ve ihaleye devam edildi. İhalenin İlk oturum sonunda sınır değeri 616 milyon 634 bin 512 TL olarak hesaplandı. İhalede sınır değerin altında teklif veren firma olmadı.
DEV İHALEDE EN DÜŞÜK TEKLİFİ O FİRMA VERDİ
İhalenin devam eden kısmında firmaların verdikleri teklifler açıklandı. 236 Adet Konut, 154 Adet Dükkân, 34 Adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı ihalesinde Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ile Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi 733 Milyon TL teklif ile ihalede en düşük teklif veren firma oldu. Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş.’nin yapılan araştırmalarda özellikle İstanbul’da çok sayıda yapıyı inşa ettiği ve teslim ettiği görüldü.
Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ile Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi yaklaşık maliyete göre yüzde -2,88 indirim ve 733.000.000,00 TL olan en düşük fiyatı içeren teklifi ile sınır değerin hemen üzerinde kaldı ve makul dolayısıyla aynı zamanda en düşük teklif sahibi olarak belirlendi.
Hekimoğlu ve Hime İnşaat A.Ş. ortaklığından sonra ihalede en düşük teklif veren ikinci firma Atlantik Grup Yapı ile Tekon İnşaat ortaklığı oldu. Atlantik Grup Yapı – Tekon İnşaat ortaklığı ihale için 749 Milyon TL teklif verdi. Firma, yaklaşık maliyete göre yüzde -0,76 indirim yaptı.

 

9 TEKLİF ELENDİ
İhalenin ardından Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan değerlendirmenin ardından 9 firma teklifi elendi. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlenen ve işin üzerine ihale edilmesi ziyadesiyle makul (uygun) teklif sahibi Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ile Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi değerlendirmeye alındı.
Toplu Konut İdaresi’nin bu hafta içersinde değerlendirme çalışmalarını bitirerek ihalenin sonucunu açıklaması bekleniyor.
450 GÜNDE BİTİRİLECEK
Yapılacak değerlendirme sonucunda ihalede 733 Milyon TL ile makul teklif veren Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ile Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimine iş ihale edildiği takdirde, yer tesliminden sonra firma 450 günde projeyi bitirecek.
YÜZDE 50’Sİ BİTTİ
Bu arada; Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı olan ve SEDAŞ hizmet binasının kuzeyinde yapımı devam eden 55 adet konut ve 9 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin de Yüzde 50’lik kısmının tamamlandığı ve yıl sonuna kadar projenin Yüzde 60’ının tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı. Projenin 1. Etabı da dahil edildiğinde Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm yatırımı için harcanacak kaynak 1 Milyar TL’ye yaklaştı.

Cevap bırakın