30-Nisan-2024 22:40:10

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Yıkım ihalesinden Belediye kasasına 7 Milyon TL girdi

Yıkım ihalesinden Belediye kasasına 7 Milyon TL girdi

Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi yıkım ihalesine 29 firma katıldı. İhale öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, ihale salonuna sadece imza yetkisi bulunanların alınacağı duyuruldu. İhaleyi 6 Milyon 157 Bin TL+KDV bedelle Detaş Hafriyat ve Yapı San. Tic. Ltd. Şti. aldı. İhale sonrası KDV ile birlikte Gerede Belediyesi’nin kasasına 7 Milyon TL giriş oldu.   

Tarihin en büyük projesi olarak kayıtlara geçecek olan Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi öncesi yapılan yıkım ihalesine 29 firma başvuruda bulundu. İhale öncesi büyük bir kalabalığın oluşması sonrası ihale başlamadan önce Emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Belediye binasına giriş yapan kalabalığa sadece ihaleye yetkili kişilerin ihale salonuna alınacağı bildirildi.

İhaleye Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar bizzat başkanlık etti ve ihale şartlarını firma yetkililerine duyurdu. Daha sonra ihale dosyalarının incelenmesine geçildi. Tek tek incelenen dosyalardan sonra evrakları geçerli olan firmalar açıklanarak, ihale için verdikleri fiyat teklifleri açıklandı. Başvuruda bulunan 29 firmadan 8’inin dosyasında eksiklik tespit edildi ve bu firmaların ihaleye teklif veremeyecekleri duyuruldu. Daha sonra dosyası eksiksiz şekilde ihaleye katılım sağlayan tüm firmaların teklifleri okundu ve en yüksek teklifi vererek ihaleye kalan 3 firma netleşti ve açık artırmaya geçildi.

AÇIK ARTIRMA ÇABUK BİTTİ

Detaş Hafriyat ve Yapı San. Tic. Ltd. Şti. 6 Milyon 157 Bin TL, Zeybekler Lojistik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. 4 Milyon 800 Bin TL,  Derman Hafriyat Tic. Ltd. Şti. 4 Milyon 531 Bin TL fiyat teklifi vererek ihalede son 3 firma arasına kaldılar. Açık artırma öncesinde en büyük teklifi veren Detaş Hafriyat ve Yapı San. Tic. Ltd. Şti.’nin ihalede verdiği 6 Milyon 157 Bin TL’nin üstüne çıkmayacaklarını belirten diğer 2 firma ihaleden çekildi ve yıkım ihalesini Detaş Hafriyat ve Yapı San. Tic. Ltd. Şti. 6 Milyon 157 Bin TL + KDV bedelle aldı.

İhaleden sonra yer teslimi işleminin ivedilikle yapılacağını ihaleyi alan firma yetkililerine ileten Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle kimsenin binalardan malzeme almalarına izin verilmeyeceğini ve yer tesliminin gerçekleştirileceğini belirtti. Bu tarih itibariyle de 45 gün içersinde yıkım işleminin bitirileceği bilgisini paylaşan Allar, yıkımlar esnasında yetkili firmaya emniyet önlemleri için tüm desteğin sağlanacağını ifade etti.

Cevap bırakın