28-Nisan-2024 15:25:18

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
DERİ OSB CAMİSİ’NDE TARİHİ AN; İLK NAMAZ KILINDI

DERİ OSB CAMİSİ’NDE TARİHİ AN; İLK NAMAZ KILINDI

Deri OSB Cami’sinde Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çongar, GİGDER Başkanı İsmail Yerlikaya, işadamları ve çalışanların katılımıyla ilk namaz kılındı.

Cuma namazı ile birlikte kapılarını ibadete açan Deri OSB Cami’sinde ilk ezan okundu ve camiyi, namaz kılmak isteyen vatandaşlar doldurdu. Camide ilk cuma hutbesi de okundu ve ardından cuma namazı kıldırıldı.

Projenin mimari olarak cami bünyesini sürekli canlı tutabilen bir yapıya sahip olması dikkat çekti. Yapımı devam eden cami, modern çizgiler ve malzemelerle yorumlanarak özgün bir tasarımla inşa ediliyor. Caminin alt kısmına inşa edilen dükkanlardan elde edilecek kira gelirleri ile yapımı tamamlandıktan sonra kendi ihtiyacını kendi karşılayabilecek Deri OSB Cami, çeşitli dini etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek.

Caminin inşası için gayret gösteren isimlerin başında gelen GİGDER Başkanı İsmail Yerlikaya, “Yüce rabbimiz Tevbe Suresi 18. ayette; ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler gerçek mânada îmâr edebilir. Doğru yola ermiş olmaları umulanlar işte bunlardır’ buyurmaktadır. İlk Cuma namazımızı hayırseverlerimizin desteği ile yapımı devam eden camimizde kıldık. Mutlu olduk, ‘rabbim camimizi tamamladığımız günü görmeyi de nasip etsin’ diye dua ediyoruz.”dedi.

Cevap bırakın