28-Nisan-2024 03:00:42

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
GEREDE’DE 6.8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR!  

GEREDE’DE 6.8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR!  

Çankırı’da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Gerede ve Çankırı için 6,8’lik deprem uyarısı geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, “Çankırı-Ilgaz’daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çankırı’da, merkez üssü Ilgaz ilçesi olan ve saat 16.04’te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan bir uyarı geldi. Ercan, Gerede-Çankırı arasında 6 ila 6.8 büyüklüğü arasında deprem meydana gelebileceğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Çankırı’nın Ilgaz ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Depremle ilgili Prof. Ercan’dan da bir açıklama geldi.

Boşalma eğiliminde

Sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yapan Ercan, “27 Aralık 2023 Çarşamba 16.04’de Çankırı-Ilgaz’daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Gerede- Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz. Sağlam yerde, sağlam çelik yapı.” ifadelerini kullandı.

Çankırı 1 aydır sallanıyor

Öte yandan Çankırı Ilgaz’da 22 Aralık 3.5, 1 Aralık’ta ise 3.8 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana gelmişti.

Cevap bırakın