28-Nisan-2024 00:52:55

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
TEMAYÜLDEN KİM ÇIKTI?

TEMAYÜLDEN KİM ÇIKTI?

AK Parti’nin yerel seçim temayülünde Pazar günü oy kullanan 40’a yakın isim ile görüştük. Çok farklı yanıtlar aldığımız görüşmelerde, teşkilatın gencinden yaşlısına bütün isimler adeta içini döktü.

Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz? Diye sorduğumuz delegelerden birinin şu cümleleri, seçim öncesi AK Parti’de yaşanan durumu özetler gibi oldu.

AK Parti’de temayül yoklaması dün gerçekleşti. Gerede’den Bolu’ya gelen 70 kişilik ekip de öğle saatlerine doğru oylarını kullandılar.

AK Parti’de 70 kişiden oluşan teşkilat üyeleri, görmek istedikleri aday için isim verdi. Üyeler, Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın performansını belirleyen şu sorulara temayülde yanıt verdiler; “Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?”, “Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?”

Haber ekibimiz, yapılan temayülde oyunu kullanan bazı isimlerin görüşlerini aldı. Belediye Başkanı Mustafa Allar ve diğer aday adayları ile ilgili isim vermeden yayınlayacağımız hayli ilginç bazı görüşler şu şekilde oldu;

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

–  “İsmimi de yazabilirsiniz, benim herhangi bir çekincem yok. Ben AK Parti davasının bir mensubu isem davamı düşünmek durumundayım. Mustafa Allar başkanımı seveyim sevmeyeyim, adaylar arasında seçimi kazanabileceğimiz kişi benim düşüncem başkanımızdı. Yarın sahaya çıktığımızda başkanımızın sayesinde alnımız ak vatandaşın karşısına çıkacağız. Başkanımız için kimse “bu adam çalışmadı” demiyorsa benim nezdimde başarılıdır. Temayülde görüşümü başkanımızdan yana kullandım.”

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

–  “Ak Parti davasının zenginliği aday adaylığı. Hepsi de bizim adayımız. Herkesin yol yürüdüğü insanlar vardır. 20 yıldır partideyim, her bir aday bizim için değerli. Yarım kalan işlerin olduğunu görüyorum, ciddi projeler var. Mustafa Allar Başkanımla devam etmeyi tercih ettim. Geredemize hizmet noktasında bu kardeşimizle devam etmek istiyorum. Mustafa başkanım bu memleketimize çok güzel işler yaptı. Bir dönemi daha hak etti. Geredemize temayülümüzün hayırlı olmasını diliyorum.”

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

– “Belediye Başkan adaylarımızın hepsini gözlemledik ve teşkilat mensubu olarak kararımızı verdik. Mustafa Allar başkanımızın devam etmesini istedim. Aday adayları arasında en iyisi başkanımızdı, ben de partimiz için Başkanımızın yeniden aday olması yönünde anketleri doldurdum ve ismini yazdım.”

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

– “Temayülde Mevcut Belediye Başkanımız Mustafa Allar’ı destekledim”

– Neden Mustafa Allar?

– “Seçimi kazanabileceğimiz tek isim o olduğu için destekledim. Tek onun ismini yazdım, memleketimizin ve partimizin geleceği için bunu yaptım.”

-Başka bir aday çıkarsa seçimi kaybetme çekinceniz mi var?  

“Aksini düşünmek bile istemiyorum. Siz gazetecisiniz, halkın nabzını bizden daha fazla biliyorsunuz. Sadece bizim buradaki oylamamız değil, mevcut isimlerle anket yapılsın, sorulsun halka; “Mustafa Allar mı diğer adaylar mı?” diye. Soruya yanıt veren kişi eğer seçime girecek farklı bir partinin mensubu değilse; “Mustafa Allar” diyecektir.”

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

– “Belediye Başkanlığı ile ilgili sorulan tüm anket sorularını “iyi” şeklinde işaretledim, aday görmek istediğimiz isme “mevcut başkanımız Mustafa Allar” yazdım.

– Temayül görüşünüzü ve düşüncelerinizi isminizi yayınlamamak kaydıyla alabilir miyiz?

– “Mahalle temsilcisi olarak vatandaşlarımızın sesine partim için kulak vermek durumundaydım. Bizim buradan vereceğimiz karar ne kadar etkili olacak onu da bilmiyorum. Ben partimizin yanlış bir karara varmayacağını, buradan bizim ve vatandaşlarımızın sesine kulak vereceğini umuyorum. Mustafa Allar başkanımızı benim gördüğüm, gözlemlediğim halkımız istiyor, Mustafa Allar başkanımızın ismini bu nedenle anket formuna yazdım.

– Peki neden Mustafa Allar da diğer isimler değil? Onları tercih etmeme nedeniniz neydi? 2. Bir ismi de yazabilirdiniz neticede!   

Neden diye soruyorsunuz, bakın anlatayım, asıl tehlike burada şu; partimize oy veren insanlarımızı az çok biz biliyoruz. Biz rakiplerimizi de iyi biliyoruz. Seçimde illaki bize oy vermeyecek bir kesim olacak, bu hep olmuştur. Bize oy vermeyecek AK Parti harici diğer parti yöneticilerinin neredeyse tamamı “yok yıllardır Ankara’daymış, Genel Merkezin adayıymış” gibi söylemler ile Mustafa Allar harici ismi aday olarak görmek istiyorsa burada doğru aday Mustafa Allar’dır. Sahada rakibimiz olacak kişiler hata yapmamızı beklerken, ben davasına yıllardır sahip çıktığım AK Partime bunu yapamam.”

TÜM TEŞKİLAT GENEL MERKEZİN KARARINI BEKLEMEYE BAŞLADI

Çok ilginçtir ki; aslında bir nevi anket yaptığımız tüm isimlerin temayülde mevcut Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı tercih etmesi dikkat çekti. Teşkilatın bir aday ismi üzerine bu kadar kenetlendiği hiçbir yerel seçimde görülmedi. Muhakkak en az Yüzde 25 farklı düşüncelerin olduğu yerel seçim temayüllerinde Mustafa Allar, tercihlerin neredeyse tamamına yakınında ismi yazılan isim olmayı başardı.

Buradan çıkan sonuca bakıldığında; AK Parti İlçe Teşkilatı’nın seçimi Mustafa Allar ismi ile kazanmak dururken başka bir isimle macera aramaya sıcak bakmadığı ortaya çıkmış oldu. Temayül yoklamalarının ardından AK Parti Genel Merkezi’nin vereceği karar ise beklenmeye başlanıldı.

2 Yorumlar
Cemil Bayirli

Yav tam komedi 😂😂😂 Sen mi yazıyorsun bunları Allar mi? 😂😂😂😂😂

Cemil Bayirli

Yorum silmek hiç hoş değil

Cevap bırakın