28-Nisan-2024 04:28:47

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“BANA DOKUNUYOR!..”

“BANA DOKUNUYOR!..”

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, STK’ların bir araya geldiği toplantıda her şeyi başaran Gerede’nin birlik ve beraberlik içersinde hareket edemediğinden yakındı.

Kaşka, “Çok üzülerek söylüyorum; depremde bu ülke büyük bir facia yaşadı. Birlik ve beraberlikte Türkiye’ye örnek olan Gerede, ilk defa depremde STK ve Kaymakamlık birlikte hareket edemedi. Gerede TSO, son 2 yıldır, ‘Yetim ve Öksüz’ organizasyonlarına çağrılmıyor. Kim yapıyor bunu? Kaymakamlık. Bu doğru değil. Bazı şeyleri de artık konuşmamız lazım.”diyerek Gerede Kaymakamlığı’nı eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP Milletvekili Adayı Türker Ateş ile ilgili de oldukça sert konuşan Kaşka, Sanayi alanında özellikle yatırım teşvikte 4. Bölge olmamız gerektiğini belirterek, “CHP Milletvekili Adayı Türker Ateş’in, bir çok platformda çıkarak özellikle Gerede ve Mengen’in yatırım teşvikte 4. Bölge olamamasını bir başarıymış gibi her yerde anlatması bana dokunuyor.”dedi.    

Sivil Toplum Kuruluşları ile AK Parti’nin düzenlediği istişare toplantısında ne söyleyeceği merak edilen isimlerden biri de şüphesiz Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka oldu.

Toplantıda, AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Yüksel Coşkunyürek’in sanayiciler için hangi çabaları gösterdiğini açık açık anlatan Kaşka, Gerede Kaymakamlığı’nı eleştiri yağmuruna tutarken, CHP Milletvekili Adayı Türker Ateş ile ilgili de gündem olacak sözler söyledi.

“Siyasete 20 yılını vermiş, bürokraside önemli noktalara gelmiş, Gerede’nin evladı Sayın Yüksel Coşkunyürek’e 1. sırayı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Geredeli adına, Gerede adına teşekkür etmek istiyorum.”sözlerini kullanan Kaşka, “Bundan gurur duyduğumu da açıkça ifade ediyorum. Bunu Geredeli olarak söyleyebiliriz, sıkıntı görmüyorum.”dedi.

HERKES ÇEKTİ GİTTİ, YÜKSEL ABİ BİZE SAHİP ÇIKTI”

“Ben Geredeli olduğum için nefes alabiliyorum, bunu da her yerde söylüyorum.” diyerek sözlerine devam eden Kaşka, “Yüksel abimin ben de unutamayacağım 3 anısı var. İlk anım; İl Başkanlığı döneminde, Bolu Valiliği’nde bir toplantıya katılmıştık. Kimse alınmasın! Herkes çekti gitti, Yüksel abi sağolsun bize o gün sahip çıktı. Benim için çok önemliydi.

İkinci anım; Yüksel abinin AK Parti İl Başkanlığı döneminde talihsiz bir olay yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın, evladımı kaybettiğimde İl Kongresinde kendi günü olmasına rağmen, kendi organizasyonu olmasına rağmen hastaneye ekibiyle beraber ilk gelen abimizdi.

Unutamadığım üçüncü anım ise; Bazıları bir şeyler üretmeye çalışıyor ya; Yüksel Coşkunyürek ile ilgili. ‘İlgilenir mi, telefonlara bakar mı, Gerede’ye gelir mi?’ gibi, bunları konuşmak lazım; çok iyi tanıdığımız değerli bir işadamımızın ciddi bir sorununu çözen, Ticaret Bakanlığı’na ziyaretimizde bizimle gelen Yüksel bey olmuştur. Gümrükler ile ilgili problemimizde bizimle gelen yine Yüksel bey. EPDK’ya giden Yüksel bey. İş dünyası olarak yüzlerce sorunu bilinmiyor ama böyle çözdük biz. Yüksel Coşkunyürek Vekilimiz, bizi hiçbir zaman geri döndürmedi. Bunu da işadamı temsilcilerimize temin ederek ifade ediyorum. Ne acıdır ki bunları konuştuk diye ‘Yükselci’ olacağız.”dedi.

“BANA DOKUNUYOR!..”

“Sanayi alanında özellikle yatırım teşvikte 4. Bölge olmamız gerekiyor.” düşüncesini ortaya atan Kaşka, “CHP Milletvekili Adayı Türker Ateş’in, bir çok platformda çıkarak özellikle Gerede ve Mengen’in yatırım teşvikte 4. Bölge olamamasını bir başarıymış gibi her yerde anlatması bana dokunuyor. Bana göre Gerede 4. Bölge olmayı en çok hak eden yer. Seçimlerden sonra da hemen Yüksel Coşkunyürek vekilimin bu konuyla alakalı çalışmaya başlayacağından hiçbir şüphem yok.”dedi.

Toplantıda taleplerini sıralamaya devam eden Kaşka, “Deri OSB’nin 2. Arıtma Tesisiyle alakalı bazı taleplerimiz var. Yok sayamayız, eski tabakhaneler ve Deri OSB ile alakalı bazı taleplerimiz olacak. Gerede’de Büyükbaş Hayvancılık OSB kurulması için taleplerimiz olacak. Kısaca bir çok talebimiz yeni dönemde olacak.”ifadesini kullandı.

“KAYMAKAMLIĞI ELEŞTİRDİ”

Sözlerinin devamında bir ve beraber olamadığımızı işaret eden Kaşka, “Gerede olarak bir çok hizmeti aldık, hep iyiydik, bu dönem daha iyi olacağız, isteklerimizi Ankara’dan daha iyi koparabileceğiz. Ama bence bizim alamadığımız tek şey birlik ve beraberlik. Biz seçimlerden sonra da STK’lar ile bu tür toplantıların devam etmesini istiyoruz. Görüşlerimiz az dinleniyor diye söylemiyorum; STK’ların görüşlerinin daha çok dinlenmesini istiyoruz. Bu bizim hakkımız.

Çok üzülerek söylüyorum; depremde bu ülke çok büyük bir facia yaşadı. Birlik ve beraberlikte Türkiye’ye örnek olan Gerede, ilk defa depremde STK ve Kaymakamlık birlikte hareket edemedi. Gerede TSO, son 2 yıldır, ‘Yetim ve Öksüz’ organizasyonlarına çağrılmıyor. Kim yapıyor bunu? Kaymakamlık. Bu doğru değil. Bazı şeyleri de artık konuşmamız lazım. Bunları söylüyoruz diye bizim ayrıştırılmamız lazım.

Biz daha çok birlikte olmak istiyoruz, şartsız sevmeyi, açgözlü olmadan hırslı olmayı öğrendiğimiz gün bazı şeylerin daha güzel olacağına inanıyorum. Bizim özelimiz de öznemiz de özgürlüğümüz de Gerede. Gerede, çok daha iyi şeyleri hak ediyor. Sayın Yüksel Coşkunyürek ve AK Parti ailesine 14 Mayıs’taki seçimlerde muzafferiyetler diliyorum.”dedi.

Cevap bırakın