27-Nisan-2024 09:30:07

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
İŞTE USTALIK DÖNEMİ VAATLERİ

İŞTE USTALIK DÖNEMİ VAATLERİ

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ustalık dönemi vaatleri belli oldu. Ustalık dönemi için adeta çılgın projeler açıklayan Başkan Mustafa Allar; Alışveriş Merkezi, trafiğe kapalı cadde, konser alanı, 500 konutluk TOKİ gibi mega projelerin olduğu 24 projenin sözünü verdi. Evlenecek gençlere düğün desteğinin de olduğu 24 proje adeta göz kamaştırdı.  

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ustalık döneminde kolları sıvayacağı her biri birbirinden büyük 24 projeyi açıkladı. 2019 yerel seçimlerinde de 24 vaatte bulunan Başkan Mustafa Allar, ustalık dönemine de yine 24 proje sözüyle sahaya çıkarak dikkat çekti. Başkan, 2019 söz verdiği projelerin neredeyse tamamının yapımına 5 yıllık süreçte başladı.

Yeni dönemde mega projelere imza atacağı anlaşılan Mustafa Allar’ın ustalık dönemi için sözünü verdiği projelerde; 500 konutluk TOKİ yapımı, fay hattında bulunan binaların orman işletmesi tomruk alanına yapılacak binalara taşınması, hayvan bakımevi, 5 km.lik bisiklet yolu, trafiğe kapalı cadde, AVM, Arasta’nın kalan kısmının tamamen yenilenmesi, Kemerciler Sitesi’nin yapımı, Yenimahalle’ye Bilgievi, Esentepe’ye yeni bir peyzaj ve çevre düzenlemesi, Kırklar ve Ağlar Dağı’na glamping, macera parkı ve spor alanları yapımı, açık ve kapalı otopark yapımı, mezarlığa gasilhane ve taziye binası yapımı, şehir şebeke hattının yenilenmesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınması, şehir ana arterlerinde cadde aydınlatmaları yapımı,  Dayıoğlu Mahallesi’ne yeni bir ilköğretim okulu, şehir yaylalarının kanalizasyonunun yapımı, güneş enerji santrali yapımı, konser alanı, şehiriçi dolmuş ulaşım ağının genişletilmesi, spor lisesi kazandırılması, halk kütüphanesi binasının yapımı ve Evlenecek gençlere düğün desteği vaatleri yer aldı.

AVM binektaşına yapılacak   

Projelerin detaylarına bakıldığında, Başkan Mustafa Allar’ın yeni dönemde inşasına başlayacağı AVM, mülkiyeti belediyeye ait Esentepe girişindeki akaryakıt istasyonuna yapılacak. Bu istasyon proje kapsamında tamamen yenilenecek.

TOKİ Sofular yolu üzerine yapılacak       

Yeni dönem için Başkan Allar’ın sözünü verdiği TOKİ konutları Sofular köy yolu üzerindeki eski arıtma tesisinin bulunduğu alana inşa edilecek. Buraya 500 konutun olduğu bloklar inşa edilecek.

Trafiğe kapalı cadde için 3 güzergah belirlendi  

Belediye Başkanı Mustafa Allar, trafiğe kapatılması için belirlenen 3 güzergahı halka soracak ve en fazla ilgiyi gören nokta trafiğe kapatılacak. Geniş bir kaldırım haline gelecek cadde, peyzaj düzenlemeleriyle ve güzel sokak ışıklarıyla Gerede ilçemizin çehresini değiştirecek.

Konser alanı yıkılacak Hükümet Konağı’na yapılacak 

Yeni dönemde Başkan Allar, ilçeye konser alanı inşa edecek. Stadyumda yapılan etkinlikler bu alanda yapılacak. Yakın zamanda yıkılacak olan Hükümet Konağı’nın olduğu alana inşa edilecek konser alanının alt kısmı ise kapalı otopark olacak.

Fay üzerinde kalan binalar tomruk alanına taşınacak

Kentsel Dönüşüm çalışmaları yeni dönemde de devam edecek. Fay hattında kalan diğer mahallelerdeki binalar tahsisi yapılacak Orman İşletmesi tomruk alanına taşınacak.

Hayvan Bakımevi’nin inşası başlıyor

Gerede’de bulunan vatandaşların bir çoğunun muzdarip olduğu sokak hayvanları konusunda da adım atılıyor. Daha önce proje için 2 Milyon TL hibe alan Başkan Allar, seçimden hemen sonra ivedi bir şekilde Hayvan Bakımevi’nin inşasına başlayacak.

Kemerciler Sitesi bitirilecek

Tabakhaneyi Deri OSB’ye taşıyarak çok büyük bir işi başaran Başkan Mustafa Allar, Karma OSB ve Deri OSB’den sonra 3. bir OSB olarak nitelendirilen Kemerciler Sitesi’nin bitirilmesini bu dönemde sağlayacak. Kemerciler Sitesi Bölge Trafik İstasyonu’nun yanındaki boş araziye inşa edilecek.

Gençlere düğün desteği geliyor   

Başkan Mustafa Allar, ustalık döneminde gençleri çok önemsediğini AVM, konser alanı, bisiklet yolu ve trafiğe kapalı cadde gibi projeler ile gösterirken bir de düğün destek paketi açıkladı. Vaatler arasında en dikkat çekenlerden biri olan bu destek paketi için Belediye bünyesinde fon oluşturulacağı, bu fonla dar gelirli evlenecek çiftlere destek olunacağı belirtildi.

Cevap bırakın